10.2 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Fii pregătit! Polițiștii de vorbă cu elevii

Poliţiştii de la Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au acţionat astazi, 8 iulie, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce pot fi comise în zonele unde sunt organizate activităţi recreative pentru copii aflaţi în vacanța de vară.

foto 1

Astfel, poliţiştii au fost prezenţi la activitatea organizată de reprezentanții Inspectoratul Școlar Județean Iași la sediul Palatului Copiilor Iași la care au participat 153 de elevi din unități de învățământ din Iași, Hârlău, Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Răducăneni (din zona urbană, dar și rurală adiacentă). Manifestarea a fost intitulată “Fii pregătit! Conectează-te la comunitate ” și a fost structurată pe două secțiuni: Antreprenoriatul. Consiliere și orientare vocațională – adresată liceenilor şi Cetățenie activă. Eu și comunitatea, responsabilități și implicare – adresată elevilor de gimnaziu.

foto 4

La organizarea evenimentului au participat și 20 de cadre didactice şi 10 voluntari.
Pe parcusul acțiunii, poliţiştii au susținut 4 activități de informare în cadrul atelierelor de lucru, transmițând elevilor aspecte legate de reguli de circulaţie ce trebuie respectate în calitate de pieton, biciclist sau șofer, comportamente adecvate pe timpul vacanţei de vară. Au fost prezentate recomandări privind siguranţa personală: cum prevenim furturile, fiind pus accentul pe furturile de telefoane mobile, din genți/buzunare și tâlhării.
Au fost distribuite celor prezenți (elevi, cadre didactice, voluntari) 400 de ghiduri preventive de buzunar, dintre care 200 privind prevenirea furturilor şi 200 privind prevenirea înșelăciunilor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow