-3.1 C
Paşcani
duminică, februarie 5, 2023

FII ANTREPRENORIAL! FII PRACTIC, NU ABANDONA! – un nou proiect Erasmus+ derulat de Colegiul Tehnic C.F. „Unirea” din Pașcani

C.P. Prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ „Fii Antreprenorial! Fii Practic, nu Abandona!” destinată elevilor și profesorilor Colegiului Unirea s-a încheiat cu succes !

În cadrul acestei mobilități, desfășurate la Torino, în Italia,  pe parcursul a trei săptămâni (4-22 octombrie) au participat, în vederea formării profesionale, 14 tineri de clasa a XII-a, profil economic/servicii, însoțiți de doamnele profesor Anicolaesei Alexandra și Iosub Maria.

Mentor în cadrul activităților elevilor și monitor pentru o organizare optimă pe parcursul perioadei de stagiu a fost Claudia Esposito, reprezentantul Euroform RFS, Italia – partener în cadrul proiectului, care, pe lângă datele tehnice generale oferite, a reprezentat un real sprijin pentru tinerii noștri în cadrul seminariilor de informare și a instructajelor.

Elevii au fost împărțiți în echipe, fiecare grup desfășurându-și stagiul la un anumit agent comercial torinez. Prima echipă, pasionații de IT, a fost găzduită de compania Valuetech, unde tinerii au învățat programare în domeniul business. O altă echipă și-a desfășurat stagiul de practică la Service&Clean, dezvoltându-și abilitățile de asistent manager. A treia echipă a învățat cum se manageriază o afacere la restaurantul Slurp, iar a patra echipă a lucrat cu  Aluxion Alliance în domeniul promovării produselor la târgurile de specialitate. Alți 3 elevi au fost repartizați în cadrul tipografiei Cavalucci, pe strategii de marketing,  în una din cele mai cunoscute întreprinderi de construcție din oraș, DCG Costruzioni, focusându-se pe marketing și PR și la Libreria Artistica desfășurând activități de promovare online a produselor.

Fiecare zi a reprezentat nouă descoperire și o altă provocare reală pentru elevii noștri, conducându-i spre însușirea de noi cunoștințe din sfera antreprenorială, beneficii importante ce ar putea veni oricând în întâmpinarea lor atunci când, în viitor, vor decide să-și construiască o carieră în domeniu.

Amintiri și-au făcut multe, însă de referință rămâne întâlnirea din studioul Radio Torino International 90.0 FM, desfășurată în urma invitației doamnei Anca Manolea, moderator și om de radio cu notorietate la nivelul orașului Torino. Reprezentanții echipei de proiect aflată în mobilitate au fost Nechifor Mihaela și Diaconu Alexandru, interlocutorii doamnei Manolea în cadrul întâlnirii, care au răspuns la întrebări pe subiectul Erasmus Days, interviul fiind urmărit în indicele de audiența radio de zeci de mii de români aflați pe teritoriul regiunii Piemonte. Au discutat împreună despre scopul proiectului, cum au fost selectați, în ce stadiu de lucru se află, viață personală și profesională, visuri și în cele din urmă școala online în perioada pandemică.

Prin proiectul Erasmus+ „Fii Antreprenorial! Fii Practic, nu Abandona!”, Colegiul „Unirea” își dorește să promoveze o schimbare de percepție a elevilor pentru activitățile de educație antreprenorială, încurajând totodată inițiativă pentru demararea unui startup pe piața locală, aceste mobilități venind în completarea abilităților și competențelor necesare tinerilor ce-și doresc să evolueze în viitor pe piața muncii.

Acest proiect nu omite nici formarea cadrelor didactice în acest domeniu de foarte mare notorietate în sfera educațională. În ultima săptămână a perioadei (18-22 octombrie), 3 cadre didactice care predau discipline economice, doamna director Orășanu Daniela și doamnele profesor Alecsa Andreia și Arsene Iulia, au participat, în cadrul aceluiași proiect, la activiăți de formare profesională.

Colegiul nostru a promovat și continuă să promoveze neîncetat activitățile antreprenoriale în rândul tinerilor și dezvoltarea de noi tehnici de predare aplicative pe acest domeniu, atât prin specializările și profilurile pe care școala noastră le oferă – servicii/economic – cât și prin dorința cadrelor didactice de a evolua și de a dobândi noi și noi cunoștințe în cadrul cursurilor de formare la care participă.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow