30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Fetiță condamnată la moarte de sistemul medical românesc. Tu vrei să o ajuți?

Caz social cutremurator in comuna Tatarusi. O fetita de doar doi ani si noua luni este condamnata la moarte de sistemul medical romanesc. Este vorba despre Ana-Maria Dogaru care are nevoie in regim de urgenta de o operatie pe inima pentru a putea trai, din cauza unei malformatii din nastere. Mai mult, fetita a fost diagnosticata si cu Sindromul Down. De asemenea, starea ei de sanatate s-a inrautatit in ultima perioada din cauza aparitiei unor complicatii ale bolii: hipertensiune pulmonara severa si hidrocefalie congenitala.

Pana acum parintii au apelat la medicii din Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Targu Mures, insa de peste tot au primit acelasi raspuns ca o astfel de operatie nu se poate face in spitalele din Romania.
Singura speranta este un medic roman care a mai operat astfel de cazuri la o clinica din Germania. Medicul curant al fetitei si familia au facut o cerere pentru programarea unei astfel de operatii in Germania si asteapta in prezent un raspuns. Mai mult, o astfel de operatie ar costa in jur de 60 000 de euro, doar o parte din cheltuieli putand fi decontate la cerere de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Situatia este cu atat mai dramatica cu cat cheltuielile cu medicamentele si cu alimentatia speciala, ajung aproape cat venitul lunar al parintilor de 800 de lei . In familie mai sunt de crescut inca patru copii din aceleasi venituri . Pentru a se putea descurca, pana acum familia a vandut toate animalele din curtea si s-au imprumutat de la rude si vecini. Fara solutii de la statul roman care garanteaza prin Constitutie dreptul la sanatate, familia Dogaru continua sa lupte, sa spere ca va primi pana la urma un raspuns favorabil de la medicii din Germania.

Pana atunci, ramane de rezolvat problema cheltuielilor pentru operatie. Familia a apelat la o fundatie din Romania dar pentru ca listele de asteptare sunt complete, a fost refuzata. Singura speranta raman donatiile de la oamenii cu sufletul mare. Cei care doresc sa ii ajute o pot face sunand la numarul de telefon 0766. 556. 071, mama fetitei, Anisoara Dogaru.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow