17.9 C
Paşcani
marți, mai 17, 2022
Array

Festivitățile de deschidere a noului an școlar

15 septembrie – ziua celor mai mari emotii pentru elevi si parinti. In toate unitatile de invatamant astazi au avut loc festivitatile de deschidere al noului an scolar.
Daca liceenii au fost mai preocupati de tinute, coafuri si telefoane sau reintalnirea cu prietenii si colegii, bobocii din clasele intai si a cincea au tremurat la propriu de emotie. La eveniment au participat mai putini politicieni ca alta data. Ei au fost mai scurti in declaratii pentru a nu plictisi chiar daca a inceput deja campania electorala.

page

La Colegiul Tehnic C.F. „Unirea” din Pascani deschiderea noului an scolar a inceput dis-de-dimineata. Sute de elevi, unii mai interesati, altii mai dezinteresati, au pasit pragul scolii pentru a isi lua manualele si a se reintalni cu colegii. Primarul, Dumitru Pantazi, a participat la festivitate alaturi de inspectorul scolar, Cristinel Iordachioaia, si reprezentantii unitatii de invatamant.

Liceenii nu prea au avut emotii in ceea ce priveste scoala. Au avut insa temeri in legatura cu tinuta si coafura.

Alaturi de o parte din adolescenti au fost si rudele. Elena este in clasa a IX-a si a venit insotita de bunica ei. Pentru ca este tocmai din Helesteni, va sta in internatul scolii.

Cu ochii in lacrimi, bunica i-a adus adolescentei tot ce ii este necesar in camin.

bunica la scoala

La Liceul Miron Costin, astazi a fost sarbatoare. Directoarea unitatii de invatamant s-a imbracat in straie populare traditionale. Totodata, a cerut elevilor sa sprijine scoala intr-un proiect de amploare.

apostol carmen

Chiar daca pe scena, autoritatile locale adresau urari de bine elevilor, o parte din ei au preferat sa stea in afara unitatii de invatamant sau pe banci.

Ca de obicei, festivitatea de deschiderea a noului an școlar de la “Sadoveanu” din Pașcani a început cu întârziere.

Cei peste 1.200 de elevi s-au întâlnit în această dimineață în curtea școlii unde au depănat amintiri și au povestit ce au făcut în vacanța de vară.

Dacă cei mari erau atenți la cum s-au îmbrăcat și mai puțin le era gândul la școală, cei mici, bobocii de clasa a V a iși ștergeau lacrimile. Pentru ei este un nou început, cu mai mulți profesori și colegi noi.

Imnul scolii a dat startul noului an scolar si la Colegiul Stefan cel Mare din Hirlau. Primarul orasului, reprezentantii ai Politiei si Jandarmeriei, precum si directorul scolii au participat la festivitate.

Glasul elevilor a fost reprezentat de o tanara in clasa a XII-a. Spun cu parere de rau ca vacanta s-a terminat, insa le-a fost dor de colegi.

La Scoala Gimnaziala Petru Rares din Hirlau, cei peste 1000 de elevi au umplut astazi curtea unitatii de invatamant.

Potrivit calendarului, anul scolar 2014-2015 va avea 36 de saptamani de cursuri, cu 177 de zile lucratoare. Fac exceptie clasele terminale din invatamanul liceal pentru care anul scolar va avea doar 37 de saptamani. De asemenea, cursurile claselor terminale se incheie in 29 mai 2015. Pentru clasa a VIII-a, anul scolar are 36 de saptamani dintre care una este dedicata evaluarii nationale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow