15.8 C
Paşcani
vineri, iunie 9, 2023
Array

Inceperea noului an scolar, la Pascani. Primarul i-a indemna pe elevi sa invete si sa isi respecte profesorii. Parada modei la Colegiul CF Unirea, in timpul slujbei religiose – GALERIE FOTO

Astazi, in toate scolile din Pascani au avut loc festivitati de deschidere a noului an scolar. Mai putin fastuoase si politizate, comparative cu ceilalti ani, insa cu mai multi participanti.
Festivitatile au inceput in jurul ore 09.00, la Liceul Miron Costin din Pascani, scoala cu cei mai multi elevi, in acest an.
Directorul institutiei le-a urat bun venit si le-a multumit elevilor si parintilor ca au ales sa invete la acest liceu si a facut o scurta prezentare .
La eveniment au participat si reprezentantii Jandarmeriei Iasi care si-au reafirmat sprijinul in activitatile educative ale scolii.

Pantazi: invatati si respectati-va profesorii daca vreti sa reusiti in viata!

Cel mai asteptat discurs a fost cel al primarului municipiului, Dumitru Pantazi. El i-a indemnat pe copii sa invete pentru a reusi in viata si sa isi respecte profesorii si invatatorii. Pantazi si-a cerut scuze, in public, pentru ca nu a reusit sa aloce mai multi bani pentru igienizarea scolilor si le-a multumit parintilor pentru ca au contribuit cu bani sau materiale.

Parada modei la Colegiul CF Unirea, in timpul slujbei religiose

Festivitatile au continuat la Colegiul CF Unirea incepand cu ora 10.00. Mai multi adolescenti decat copiii si tot atatea feluri de tinute, nu in uniforme ca in alte scoli. Mai exact, slujba de inceput de an scolar, sustinuta de preotul Costel Olaru a fost transformata de unii tineri intr-o adevarata parada a modei, iar de altii in discoteca. Pustoaicele isi aranjau tinuta provocatoare si se rujau in timpul vorbelor de duh ale preotului iar baietii glumeau pe seama lor si faceau fotografii cu telefonul mobil in timp ce parintii ascultau in pozitie de drepti imnul Romaniei.
Reprezentantii scolii au incercat sa salveze aparentele cu un discurs de bun venit si multumiri pentru parinti.

40 de ani invatamant la Colegiul CF Unirea

In acelasi context consilierul local Vasile Plesca a vorbit cu nostalgie despre faptul ca in acest an se implinesc 40 de ani de la prima clasa de elevi de la acesta scoala. El le-a cerut elevilro sa fie mandri ca invata la Coelgiul CF Unirea scoala unde au terminat studiile numeroase personalitati din Pascani.

Emotii si la Colegiul Sadoveanu

Emotii, bucurie, imbratisari, flori si multa lume si la festivitatea de deschidere a noului an scolar de la Colegiul National “Mihail Sadoveanu”. Cei mici au venit de mana cu parintii ori bunicii, iar cei de la clasele mai mari s-au revazut cu prietenii si colegii de clasa. Programul a fost deschis de catre directoarea scolii, Carmen Dimitriu, care le-a urat bun venit in noul an scolar tuturor elevilor si cadrelor didactice dar si invitatilor si anume, primarul Municipiului Pascani, Dumitru Pantazi, consilierul judetean Dinu Apavaloaiei, consilierul local Dorin Nechifor si inspectorul scolar Cristi Iordachioaia. Parintele protopop Pavel Postolache, a tinut o slujba de binecuvantare alaturi de un sobor de 3 preoti iar la final le-a vorbit tinerilor despre importanta invataturii si a credintei.

Probleme cu sonorizarea

Au urmat la microfon, primarul Dumitru Pantazi care le-a vorbit tinerilor in prima faza despre faptul ca a trecut si el in viata prin aceasta etapa dar si despre problemele financiare cu care se confrunta scolile pascanene si a concluzionat faptul ca situatia invatamantului din municipiu este buna.

Precizam faptul ca pe intreaga durata a deschiderii de an scolar, au fost din nou probleme cu sonorizarea, practic aceeasi problema de anii trecuti. O mare parte din discursul primarului si a celorlalti care au luat cuvantul nu s-au prea inteles.

Cristi Iordachioaia, a taxat si el imediat sonorizarea proasta si a transmis o provocare conducerii scolii ca la anul sa aiba conditii mai bune din punct de vedere al sunetului. Iordachioaia, a transmis tuturor mesajul Inspectorului Scolar General, Camelia Gavrila. Mesajul acesteia a fost unul de incurajare a tuturor elevilor in special a celor din clasele terminale dar si a celorlalti elevi.

Zecistii scolii, la microfon

La microfon au urmat patru elevi cu care Colegiul Sadoveanu se mandreste este vorba despre Cristiana Dumea, Irina Amaritei, eleve ce au obtinut nota 10 la examenul de Baclaureat si Diana Nacuta sefa de promotie a anului scolar ce a trecut dar si Cristian Vantur, tanarul care a obitnut zeci de premii la concursurile nationale de matematica. Tot in acest cadru sefa de promotie a predate cheia scolii catre urmatoarele generatii.
La plecare primarul Dumitru Pantazi a promis conducerii scolii ca va ajuta Colegiul prin achizitionarea unei statii audio mai performante, pentru a nu se mai repeta situatia jenanta cu sonorizarea si anul viitor.
Un lucru deosebit care a sarit in ochi au fost uniformele pe care bobocii de clasa a V a le purtau, uniforme ce vorbesc despre o imagine a scolii si aduc aminte de marile scoli din Iasi care obliga la o asemenea tinuta.

Orizont.info

 

 

PRIMA ZI DE SCOALA LA PASCANI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow