17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Festivitate la Iași pentru înfrățire. Vezi ce primari au semnat acorduri de cooperare

16 primării din județul Iași au semnat acorduri de cooperare cu 16 primării din raionul Ungheni –  Republica Moldova. Printre acestea s-au aflat Deleni, Lespezi, Mogoșești Siret, Sirețel. În prezența șefilor de la județ a avut loc momentul, iar la final, administrația locală din comuna Deleni a pregătit și un moment de colinde din străbuni cântate de Ansamblul Corăgheasca.

Sărăbătoare mare la Iași. Mai multe comune din județ au semnat acordul de înfrățire cu localități din Republica Moldova în cadrul unei festivități pregătite de Consiliul Județean. La eveniment au participat șefii județului alături de reprezentanții Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, care au avut câte un cuvânt de spus.

Înfrățirea cu localități din Republica Moldova a devenit o tradiție pentru județul nostru și ne mândrim cu acest lucru. Pentru că numai împreună putem depăși situațiile dificile și putem fi mai aproape de Europa. Vă rog să vedeți în Iași un partener de nădejde pentru comunitățile din Republica Moldova. Scopul nostru este să creăm legături solide între colectivităţile înfrățite şi să accentuăm interesul lor pentru o cooperare continuă, care să implice cetăţenii la toate nivelele” a declarat Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

A urmat apoi momentul semnării documentelor la care au luat parte primarii din comunele din județul Iași dar și reprezentații localităților de peste Prut. De exemplu, comuna Deleni s-a înfrățit cu orașul Cornești, Lespezi cu satul Cetîreni, comuna Mogoșești-Siret cu satul Teșcureni și Sirețel cu cei din comuna Rădenii  Vechi.

Primarul comunei Deleni, Dumitru Prigoreanu spune că acestă înfrățire înseamnă mult pentru comunitate și speră ca pe viitor să existe o bună colaborare pe mai multe planuri și totul să ducă la dezvoltarea localităților.

Spectacolul a fost pregătit de Ansamblul Corăgheasca din comuna Deleni. Membrii grupului au cântat colinde și melodii specifice sărbătorilor de iarnă, iar la final au primit dulciuri din partea conducerii județului.

Evenimentul a avut loc în continuarea demersului de la Forumul Regional: Cooperare regională: noi parteneriate – noi oportunități, de la Ungheni, Republica Moldova, desfășurat în perioada 8-9 octombrie.

În tabelul de mai jos sunt cele 16 primării care au semnat acorduri de cooperare:

Nr. Crt.Primării județul Iași, RomâniaPrimării raionul Ungheni,  Republica Moldova
·Comuna CozmeștiComuna  Măcărești
·Comuna DeleniOrașul Cornești
·Comuna DobrovățComuna Boghenii Noi
·Comuna ErbiceniComuna Hîrcești
·Comuna GrozeștiSatul Buciumeni
·Comuna LespeziSatul Cetîreni
·Comuna Mogoșești-SiretSatul Teșcureni
·Comuna MoșnaSatul Unțești
·Comuna MovileniSatul Costuleni
·Comuna PlugariComuna Florițoaia Veche
·Comuna RăchiteniComuna Măgurele
·Comuna SineștiComuna Condrătești
·Comuna SirețelComuna Rădenii  Vechi
·Comuna ȚuțoraComuna Valea Mare
·Comuna VictoriaComuna Manoilești
·Comuna Voinești

Comuna Petrești

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow