15.4 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Festivitate de premiere pentru copii creativi

Duminică începând cu orele 10.00 copiii care au participat la 3 concursuri de creație plastică și literară, organizate de Biblioteca Municipală din Pașcani cu ocazia Zilelor ”Mihail Sadoveanu”, patronul instituției de cultură, au fost premiați într-un cadru festiv la sediul primăriei din localitate.

În cadrul concursului județean de proză ”Mihail Sadoveanu” pentru gimnaziu, la care au participat 160 de elevi au fost premiate duminică cele mai bune lucrări, aparținând elevelor Elena Beatrice Lupu de la Școala Iordache Cantacuzino și Smaranda Berenghia de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”.
smaranda berenghia
Pentru elevii care îndrăgesc creațiile plastice, au fost organizate 2 concursuri, astfel încât să poată participa și cei mici. 120 de copii de gimnaziu au participat la concursul ”Armonii sadoveniene”, iar peste 50 de prichindei din ciclul primar s-au întrecut creând o lume colorată sub titlul ”În lumea dumbravei minunate”.
desen biblioteca
Mihaela Cojocaru, directoarea Bibliotecii Municipale a mulțumit instuțiilor care au sprijinit aceste proiecte educative, asigurându-i în același timp pe părinții prezenți că activitățile au fost desfășurate în condiții corespunzătoare de lucru, dar și sigure în același timp. Amânarea sau anularea acestor activități nu era justificată, mai ales că erau programate de foarte mult timp, au constituit o bucurie pentru copii și nu au pus sub nicio formă participanții în pericol.
premianti biblioteca
Toți copiii au primit diplome de participare, iar cei mai buni dintre ei au plecat acasă cu trofee, diplome, cărți și chiar premii în bani. Înscrierea a fost gratuită la toate concursurile organizate de Biblioteca Municipală, instituția organizând în fiecare an astfel de competiții, menite să stimuleze, dar și să recompenseze creativitatea copiilor.

2015 zilele sadoveanu rezultate concursuri

Alte articole