18.5 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Array

Festivitate de premiere la Liceul Teoretic ”Miron Costin”

Astăzi, dis de dimineață, în curtea Liceului Teoretic ”Miron Costin ” din Pașcani, începând cu orele 9.00, a avut loc festivitatea de premiere pentru anul școlar 2014-2015. Premierea a fost dedicată pentru început celor care au făcut cinste școlii, activitatea debutând cu o adevărată gală a excelenței la nivel de școală.

Elevii mici și mari, cu rezultate meritorii la învățătură și nu numai, au fost premiați într-un cadru festiv, iar spre deosebire de alți ani, acest eveniment a fost însoțit de recompense materiale oferite celor care s-au remarcat în mod special anul acesta la olimpiade, concursuri sau chiar activități sportive sau extrașcolare.
festivi
3 elevi au fost în centrul atenției, prin rezultate de excepție obținute la nivel național. Este vorba despre Codrin Hărătu, Larisa Pristavu și Florin Vasluianu, care deși sunt în anii terminali de gimnaziu și liceu, au reușit să obțină rezultate frumoase pe parcursul acestui an în special, cât și a tuturor celor 4 ani de școală, în general.

Inițiativa venită din partea școlii de a recompensa și financiar copiii ce se străduiesc mai mult a fost primită cu interes de elevii silitori, pentru că orice recunoaștere publică și orice mulțumire stimulează motivația celor care își dorescnu doar să învețe,ci să obțină performanțe și pe viitor.

Cei 3 olimpici de excepție au fost recompensați cu câte 200 de lei pentru performanțele lor, iar ceilalați copii cu rezultate deosebite obținute pe parcursul acestui an, au primit câte un pachețel cu dulciuri, alături de diploma de excelență oferită în cadrul festiv de Carmen Apostol, directoarea școlii.
Festivitatea a fost susținută financiar din fondurile proprii ale școlii și de câțiva sponsori.

Interesant este că nu toți acești copii de excepție care iubesc studiul își doresc să plece din Pașcani, Florin Vasluianu, deși e printre primii elevi ai școlii, își dorește să îmbrățișeze o carieră în învățământ și să se întoarcă pe viitor în localitate, pentru a schimba ceva.
florin vasluaianu
În cadrul festivității au fost aduse mulțumiri profesorilor care s-au implicat în obținerea acestor rezultate ce fac cinste școlii și comunității, însă nu au fost făcute nominalizări, toți profesorii școlii primind aprecieri din partea conducerii pentru eforturile depuse pe parcursul acestui an școlar.

După această frumoasă gală a excelenței la nivel de școală a urmat premierea tuturor elevilor pe clase, începând cu prima clasă de gimnaziu, iar curtea școlii a răsunat de aplauze ale colegilor și părinților care au susținut cu emoție toți elevii ce au urcat pe scenă.

Alte articole