22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Festivitate de premiere a membrilor Sindicatului „Spiru Haret”. Vezi lista. VIDEO – FOTO

Festivitate de premiere a membrilor Sindicatului „Spiru Haret” din județul Iași. 29 de cadre didactice, personal auxiliar și nedidactic au fost sărbătorite și premiate de către sindicatul din care fac parte. Pentru ei a avut loc și un program artistic. La eveniment au participat – șefa Inspectoratului Școlar Județean Iași, prof Camelia Gavrilă, subrefectul Bogdan Abalașei, directori de școli, reprezentanți ai administrațiilor locale, dar și membrii de familie, elevi.

Emoțiile au fost pe tot parcursul evenimentului de premiere, iar unii  profesori au luat și cuvântul și au vorbit despre anii petrecuți în școală, la catedră și mai ales bucuria avută atunci când elevii lor s-au realizat, și-au urmat visul și acum sunt oameni la casele lor, unii dintre ei chiar îmbrățișând această carieră, de profesor.

Festivitatea a avut loc în această dimineață, 16 octombrie, începând cu ora 10.00 în sala de spectacole de la Clubul Copiilor din Pașcani. Pensionarii au primit diplome, flori și un cadou din partea sindicatului pentru a marca într-un mod festiv încheirea activității în interesul învățământului.

Pentru ei, elevii talentați de la Clubul Copiilor și liceele Moldova și Ion Neculce au pregătit un spectacol cu teatru, mimică, muzică și dans.

Inspectoare generală Camelia Gavrilă a adresat și câteva cuvinte: „Astăzi am participat la o festivitate emoționantă. Sindicatul „Spiru Haret” a organizat o întâlnire de suflet, unde primarii, viceprimari, directori de școală, profesori și-au dat întâlnire la această ceremenie. M-am bucurat și de programul artistic pregătit de elevii și profesorii de la școlile din Târgu Frumos. Merită tot respectul. Astăzi a fost un prilej de a reflecta la o carieră dedicată școlii.”

Subprefectul Iașului, Bogdan Abalașei spune: „De fiecare dată când am ocazia să mă adresez celor care lucrează sau au lucrat în sistemul de învățământ am emoții. Am emoții pentru că încă îmi aduc aminte cu drag de oamenii care mi-au călăuzit pașii în școală, am emoții pentru că și eu sunt profesor. Țin să le mulțumesc din suflet pentru întreaga activitate pe care au desfășurat-o în interesul acestei țări: au învățat sute de oameni să scrie, să citească, să se poarte, să-și respecte aproapele, i-au îndrumat să își aleagă meseria…”

Membrii sindicatului premiați sunt de la școli din Pașcani, Târgu Frumos și Hîrlău, dar și din comunele învecinate cum ar fi Tătăruși, Vânători, Miroslovești, Heleșteni, Muncelul de Sus, Ciohărăni, Hărmănești, Deleni, Scobinți etc.

A urmat o ședință cu liderii de sindicat unde s-au discuta problemele curente din învățământ.

Menționăm că în acest moment sunt înscriși la Sindicatul „Spiru Haret” – Iași peste 2.500 de persoane – profesori, personal auxiliar și nedidactic.

Tabel Pensionari 2016 ( Pentru Presa ) by Dana Ursuleasa on Scribd

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow