3.5 C
Paşcani
miercuri, noiembrie 30, 2022

Festivalurile de iarnă din ajunul Anului Nou, anulate din cauza pandemiei

Mult indragitele festivaluri de iarna, care prezentau traditiile romanesti nu vor mai avea loc in judetul Iasi, in acest an. Alaiurile de uratori, plugusorul, arnautii, jocul ursilor sau al caprelor, va ramane doar o amintire in acest ajun de An Nou.

Ulitele satelor vor fi mai pustii ca niciodata in comune precum Miroslovesti, Tatarusi, Motca, Ruginoasa, Scobinti, Deleni, dar si in orasele Targu Frumos, Harlau sau municipiul Pascani.

Primarul comunei Miroslovesti, Costel Cojocaru, a anuntat cu regret anularea festivalului de pe 31 decembrie din acest an, din cauza situatiei pandemice si a restrictiilor de la nivel national.

Nici ansamblul de datini din Miroslovesti, cel care prezenta traditiile locului la diferite spectacole din tara si nu numai, nu a mai fost de aceasta data prezent pe vreo scena in preajma sarbatorilor de iarna.

Mentionam ca nici in noaptea dintre ani nu vor mai fi organizate spectacole sau alte evenimente in Pascani, Targu Frumos sau Harlau. Potrivit unei hotarari de Guvern, este interzisa circulaţia în afara locuinţei între orele 23,00 – 5,00, cu unele excepţii.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow