1.5 C
Paşcani
marți, octombrie 26, 2021
Array

Festivalul Toleranţei la Hîrlău. Marş prin centrul oraşului

Spunem “NU” violenţei şi “DA”, prieteniei şi toleranţei între oameni. Acesta este unul dintre mesajele a sute de elevi ce vor face un marş mâine la Hîrlău, în cadrul unei festival de amploare aflat la cea de-a treia ediţie. 15 şcoli din mai multe localităţi s-au unit pentru a arată lumii, prin diferite activităţi, ce înseamnă să fim mai buni şi mai toleranţi unii cu ceilalţi.

Vineri, de la ora 10:00, va începe Festivalul Toleranţei, la Hîrlău. Evenimentul va debuta cu un marş, ce va porni din curtea Colegiului “Ştefan cel Mare”, va trece prin faţă Liceului Tehnologic, prin centrul oraşului iar apoi se va opri la Palatul Copiilor. Peste 500 de elevi vor avea pancarte, cu mesaje pozitive, de prieteniei şi iertare, şi vor împărţi pliante trecătorilor.

În curtea palatului se va face un flash-mob pentru a marca începerea activităţilor, iar la 11:00 se va da startul momentele de artă muzicală, dans, teatru sau sport.

Festivalul devine o tradiţie pentru zona de învăţământ din Hîrlău şi împrejurimi şi are că scop, oprirea violenţei şi conştientizarea efectelor acesteia asupra copiilor şi nu numai. În toată săptămâna au fost făcute zeci de activităţi, dezbateri şi ateliere de lucru.
Menţionăm că organizatorii evenimentului sunt Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Hîrlău, prin intermediul clubului Stefi IMPACT, 15 şcoli partenere, ATOR şi Poliţia Hîrlău.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI