More

  Festivalul ruşilor lipoveni la Brăteşti şi Târgu Frumos

  Array

  Trei zile de tradiţii şi obiceiuri în câteva localităţi din zona Moldovei, printre ele se află Târgu Frumos şi Brăteşti, exact acolo unde sunt comunităţi de ruşi – lipoveni. Spectacolul este programat pentru după amiaza zilei de duminică, când sunt aşteptaţi la căminele culturale cât mai multe persoane.

  afis festival rusi lipoveni

  Proiectul „Să ne cunoaştem obiceiurile, tradiţiile, limba maternă şi istoria ţării de origine” se va desfăşura în perioada 3 – 5 octombrie a.c., în 5 localităţi din zona Moldovei – Paşcani, Tg. Frumos, Brăteşti, Lespezi şi Roman. În satul Brăteşti din comuna Stolniceni Prăjescu spectacolul este programat pentru ziua de duminică, începând cu orele 16.00 la căminul cultural.

  Prin proiect se doreşte o mai bună valorificare a istoriei minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt organizate seminarii, expoziţii de fotografii şi spectacolul cultural artistic „Convieţuire culturală interetnică în zona Moldovei” unde vor participa peste 15 ansambluri artistice, atât din Dobrogea cât şi din Moldova.

  Evenimentele proiectului aduc un tribut bătrânilor din zona Moldovei care îşi respectă tradiţiile, obiceiurile, portul şi limba maternă. De asemnea, proiectul vine în întâmpinarea de a redescoperi, recunoaşte identitatea istorică, culturală şi etnică a României.

  Proiectul „Să ne cunoaştem obiceiurile, tradiţiile, limba maternă şi istoria ţării de origine”, a primit finanţare, conform priorităţilor anului 2015, stabilite la nivelul Departamentului pentru Relaţii Interetnice.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Avem confirmarea oficială: Și amenzile fiscale pot fi plătite, la jumătate din minimul legal, în 15 zile

  Parlamentarii au modificat recent o facilitate importantă pentru contribuabilii care primesc amenzi fiscale. A fost extins oficial termenul în care aceste sume pot fi...

  Virusul SARS-CoV-2 ar putea fi transmis chiar și după vaccinare, avertizează un oficial britanic

  Persoanele vaccinate anti Covid ar putea transmite virusul mai departe, avertizează adjunctul directorului medical al Marii Britanii, profesorul Jonathan Van-Tam, potrivit Mediafax, care citează BBC. Într-un articol...

  Cea mai bună mâncare iarna din punctul de vedere al probioticelor şi al prebioticelor

  Murături în sare sau murături în oţet? Pledăm pentru prima varianta- murături în sare. Conţin cele mai multe tipuri de pro-biotice, bacterii bune, necesare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI