More

  Festivalul ruşilor lipoveni la Brăteşti şi Târgu Frumos

  Array

  Trei zile de tradiţii şi obiceiuri în câteva localităţi din zona Moldovei, printre ele se află Târgu Frumos şi Brăteşti, exact acolo unde sunt comunităţi de ruşi – lipoveni. Spectacolul este programat pentru după amiaza zilei de duminică, când sunt aşteptaţi la căminele culturale cât mai multe persoane.

  afis festival rusi lipoveni

  Proiectul „Să ne cunoaştem obiceiurile, tradiţiile, limba maternă şi istoria ţării de origine” se va desfăşura în perioada 3 – 5 octombrie a.c., în 5 localităţi din zona Moldovei – Paşcani, Tg. Frumos, Brăteşti, Lespezi şi Roman. În satul Brăteşti din comuna Stolniceni Prăjescu spectacolul este programat pentru ziua de duminică, începând cu orele 16.00 la căminul cultural.

  Prin proiect se doreşte o mai bună valorificare a istoriei minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt organizate seminarii, expoziţii de fotografii şi spectacolul cultural artistic „Convieţuire culturală interetnică în zona Moldovei” unde vor participa peste 15 ansambluri artistice, atât din Dobrogea cât şi din Moldova.

  Evenimentele proiectului aduc un tribut bătrânilor din zona Moldovei care îşi respectă tradiţiile, obiceiurile, portul şi limba maternă. De asemnea, proiectul vine în întâmpinarea de a redescoperi, recunoaşte identitatea istorică, culturală şi etnică a României.

  Proiectul „Să ne cunoaştem obiceiurile, tradiţiile, limba maternă şi istoria ţării de origine”, a primit finanţare, conform priorităţilor anului 2015, stabilite la nivelul Departamentului pentru Relaţii Interetnice.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet