26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Festivalul pălăriilor şi Hora satului, la Ruginoasa

festivalul palariilor 1.

Oficialitati judetene si nationale alaturi de zeci de cetateni au participat in acest sfarsit de saptamana, 5 – 6 octombrie, la prima editie a Festivalului Palariilor, de la Ruginoasa, dar si la spectacolul de muzica si dansuri populare – Hora Satului. Printre cei prezenti au fost senatorul Florin Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, dar si subprefectul judetului Iasi, Bogdan Abalasei.

Participantii au putut admira expozitii de palarii, prezentare de costume populare din zona, dar si o expozitie de fotografie intitulata “Evoluţia pălăriei”. Muzica şi voia buna nu au lipsit de la acest eveniment, programul artistic fiind sustinut de ansambluri folclorice din judetul Iasi.

festivalul palariilor 3.

Ideea festivalului a venit din dorinta de a organiza o manifestare care sa promoveze valorile culturale romanesti si traditia portului popular romanesc. De asemenea, organizatorii doresc sa promoveze Asociatia Nationala a Turismului Rural Ecologic si Cultural si Asociatia ANTREC Iasi.

Evenimentul a fost organzaita de ANTREC – Iasi, in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Turism, Asociatia Nationala a Turismului Rural Ecologic si Cultural, Primaria comunei Ruginoasa, Centrul Cultural Ruginoasa si Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow