More

  Festivalul Luminii, sâmbătă, la Pașcani

  Array

  Cercetașii vor lumina Pașcani-ul sâmbătă cu ocazia unui eveniment anual, care a devenit destul de cunoscut în ultimii ani. Festivalul Luminii, organizat anul acesta în Parcul Municipal, așteaptă ca de obicei sute de pășcăneni de toate vârstele cu ateliere interesante și recompense delicioase. Mai mult, iubitorii de lectură vor avea un atelier aparte, organizat pentru prima dată de cercetașii de la Pașcani, în cadrul acestui festival.
  fl2015pascani
  Prin sute de luminițe, muzică, ateliere antrenante, clătite delicioase, toate pregătite de tineri inimoși, Festivalul Luminii a devenit din ce în ce mai cunoscut și așteptat la Pașcani. Evenimentul aflat la a VI-a ediție și organizat de Centrul Local ”Crinii” va avea loc sâmbătă, începând cu orele 17.00, pe insulița de pe Lacul ”Peștișorul” .

  Scopul acestei manifestări culturale organizată în fiecare an de cercetași este acela de a reaminti oamenilor de frumusețea lucrurilor mărunte din viața lor, fie că e vorba de muzică, îmbrățișări, un ceai cald sau lumina gulguțelor.

  Festivalul Luminii este un alt fel de festival, fiind și un spațiu de manifestare artistică a tinerelor talente, iar anul acesta și iubitorii de lectură au pregătit un atelier surpriză cu denumirea: „Cărțile pe față”. Cei care doresc să descopere o nouă carte pot să o schimbe în cadrul atelierului cu condiția să o aducă împachetată și cu un mesaj pentru viitorul cititor.

  Precizăm că ideea unui astfel de festival organizat de cercetași a apărut pentru prima dată în 2004 la Cluj Napoca, iar în 2008 s-a extins la nivel național, urmărind să ofere tinerilor implicați o educație non-formală, prin responsabilizarea lor și dezvoltarea abilităților de organizare în cadrul unui eveniment la nivel de comunitate, dar și pentru ca participanții să se poată deconecta de la problemele și stresul de zi cu zi, bucurându-se de atmosfera creată prin bucuria adusă de lucruri mărunte.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Gravidă din zona Pașcaniului, ajutată de poliție în trafic să ajungă mai repede la o maternitate din Iași

  Gest de laudat al politistilor rutieri ieseni. Noaptea trecuta, 20 ianuarie, in jurul orei 1:00, oamenii legii au oprit in trafic un conducator auto...

  Guvernul extinde campania de vaccinare. Care sunt noile categorii de persoane incluse în etapa a doua

  Executivul se reuneşte miercuri în şedinţă, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre pentru modificarea Strategiei de...

  Florin Cîţu, despre redeschiderea şcolilor: „Decizia se va lua pe 2 februarie”

  Decizia privind începerea şcolii ar putea fi luată pe 2 februarie, a anunţat premierul Florin Cîţu, iar dacă lucrurile vor merge bine, cel mai...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI