19.4 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Festivalul Luminii, sâmbătă, la Pașcani

Cercetașii vor lumina Pașcani-ul sâmbătă cu ocazia unui eveniment anual, care a devenit destul de cunoscut în ultimii ani. Festivalul Luminii, organizat anul acesta în Parcul Municipal, așteaptă ca de obicei sute de pășcăneni de toate vârstele cu ateliere interesante și recompense delicioase. Mai mult, iubitorii de lectură vor avea un atelier aparte, organizat pentru prima dată de cercetașii de la Pașcani, în cadrul acestui festival.
fl2015pascani
Prin sute de luminițe, muzică, ateliere antrenante, clătite delicioase, toate pregătite de tineri inimoși, Festivalul Luminii a devenit din ce în ce mai cunoscut și așteptat la Pașcani. Evenimentul aflat la a VI-a ediție și organizat de Centrul Local ”Crinii” va avea loc sâmbătă, începând cu orele 17.00, pe insulița de pe Lacul ”Peștișorul” .

Scopul acestei manifestări culturale organizată în fiecare an de cercetași este acela de a reaminti oamenilor de frumusețea lucrurilor mărunte din viața lor, fie că e vorba de muzică, îmbrățișări, un ceai cald sau lumina gulguțelor.

Festivalul Luminii este un alt fel de festival, fiind și un spațiu de manifestare artistică a tinerelor talente, iar anul acesta și iubitorii de lectură au pregătit un atelier surpriză cu denumirea: „Cărțile pe față”. Cei care doresc să descopere o nouă carte pot să o schimbe în cadrul atelierului cu condiția să o aducă împachetată și cu un mesaj pentru viitorul cititor.

Precizăm că ideea unui astfel de festival organizat de cercetași a apărut pentru prima dată în 2004 la Cluj Napoca, iar în 2008 s-a extins la nivel național, urmărind să ofere tinerilor implicați o educație non-formală, prin responsabilizarea lor și dezvoltarea abilităților de organizare în cadrul unui eveniment la nivel de comunitate, dar și pentru ca participanții să se poată deconecta de la problemele și stresul de zi cu zi, bucurându-se de atmosfera creată prin bucuria adusă de lucruri mărunte.

Alte articole