In acest week-end, puteti fi partasi la un festival ce aduce in actualitate traditiile populare romanesti. In perioada 15-16 septembrie, sambata si duminica, asociatia Asirys Supertineri organizeaza cea de-a IV-a editie a Festivalului Folcloristica, la Tomesti. Pe scena amplasata in Amfiteatrul de Vara, vor urca solisti si ansambluri din mai multe zone, precum Pascani, Targu Frumos, Feredeni si Muncelul de Sus. 

Pe pagina de Facebook a evenimentului au fost postate detalii despre participanti. Ii puteti vedea evoluand pe cei din Ansamblul de dansuri populare „Rapsozii Siretului”, îndrumat de Alexandru – Cristian Gâmbuţă.

Grupul se dorește a fi o modalitate de transpunere a tezaurului folcloric într-un spectacol de obiceiuri populare, de îmbinare a dansului, cântecului şi a versului popular din zona Moldovei și în special zona Pașcaniului, de prezentare a unei combinaţii unice, îmbinând dansurile, cântecul şi mândrul port popular, tinerii membrii ai acestui ansamblu dorind să devină adevăraţi mesageri ai zonei pe care o reprezintă”, se arata in postare.

Din Targu Frumos vor urca pe scena doi micuti talentati. Iosif Harpa, elev al Claudiei Martinică, are 8 ani şi este un interpret de muzică populară din oras, iar Alondra Maria Ursache, elevă în clasa a II-a la Școala Gimnazială Ion Creangă Tg.Frumos, îndrumată în artele folclorului de artista Claudia Martinică, va reprezenta satul Cristești, com. Brăești.

Mai participa pastratori de traditie si din Feredeni si din Muncelul de Sus.

Duminică, 16 septembrie, ne bucurăm să găzduim Grupul Vocal Hurgheșelul al parohiei Adormirea Maicii Domnului, ce va reprezenta satul Feredeni, comuna Deleni, jud. Iaşi” anunta organizatorii.

Mai multe detalii despre eveniment puteti afla de pe pagina de Facebook „Folcloristica.

Mentionam ca partenerii evenimentului sunt Asociatia YOUTH ALMA şi Primaria Comunei Tomesti. Primele trei editii au avut loc in Targu Frumos, Baltati si Ruginoasa.

 

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider