More

  Festivalul “De la moșii noștrii noi am învățat” ediția a XVII a. Trofeul a rămas la Tătăruși: FOTO

  Array

  Tradiţionalul festival ”De la moşii noştrii noi am învăţat” ajuns la a XVII a ediţie a strâns şi în acest an sute de copii, iubitori ai cântecului şi dansului popular. Evenimentul a avut loc ieri, 26 iunie la Căminul Cultural din Tătăruși, începând cu ora 13.00.

  Deschiderea festivalului a fost făcută de edilul localităţii Costel Iosub. Primarul a vrut să amintească importanța acestui eveniment pentru tătărușeni și le-a mulţumit celor care au dat curs invitaţiei de a participa.

  Participanţii, adolescenţi îndrăgostiţi de muzica şi portul popular au urcat pe scenă şi i-au încântat pe cei prezenţi cu hore, sârbe dar şi muzică de petrecere specifică zonei de unde vin. Primii care au dat startul concursului au fost elevii de la Liceul Tehnologic din Tătăruși, după care rând pe rând au cântat şi dansat formaţii din Paşcani, Mirceşti, Topile, Timișești, Muncelul de Sus şi Târgu Neamţ.

  Din sute de elevi, juriul a deliberat. Trofeul festivalului “De la moşii noştrii noi am învăţat” împreună cu marele premiu al concursului în valoare de 500 lei a ajuns la Ansamblul “Muguraşii” din Tătăruși.

  Tot în cadrul evenimentului de ieri au fost premiaţi şi şefii de promoţie ai claselor a VIII a şi a XII a, şcolarii care au obţinut premii importante la olimpiadele şcolare dar şi profesorii îndrumători. Aceştia au primit diplome şi cărţi din partea administraţiei locale.

  Menţionăm că juriul a fost format din directorul Casei de Cultură “M. Sadoveanu” din Paşcani, Daniela Calistru, profesorul Georgeta Lazăr, profesorul de muzică Cristana Pavăl de la “M. Costin” Paşcani, consilierul local Dumitru Gafiţa şi profesorul Nicolae Pintilie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Programează-ţi un control gratuit la inimă: iată adresa de e-mail!

  De la începutul programului pilot de screening al bolilor cardiovasculare au participat 260 de ieşeni din judeţ. Campania este desfăşurată timp de cinci luni...

  Se pot sau nu deschide şcolile: ce spun infecţioniştii ieşeni? Noua tulpină dă frisoane

  Medicii infecţionişti, dar şi cei care se află în prima linie a pandemiei, au reţineri în ceea ce priveşte deschiderea şcolilor în fizic pentru...

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI