More

  Festivalul de datini si obiceiuri, Pascani 2012 – VIDEO

  Array

  O noua editie a Festivalului de datini si obiceiuri s-a desfasurat astazi, 30 decembrie 2012, pe Esplanada din zona Vale. Desi, au fost invitate 16 formatii doar 12 s-au prezentat la editia din acest an.

  Astfel, incepand cu ora 10.00, formatiile s-au adunat in fata Primariei Pascani pentru a ura autoritatile locale. De aici, alaiurile au plecat catre zona vale, cu aceasta ocazie debutand si parada mastilor prin Centrul Pascaniului.

  Sute de pascaneni, s-au adunat pe Esplanada din zona Vale pentru a vedea traditiile pe care fiecare formatie le-a prezentat.

  Cele 12 formatii participante anul acesta au fost: Ansamblul de Datini Strămoşeşti – Ciohorăni, Ansamblul Tudoreanca – Tudora, Roşiorii de la Hărmăneşti, Colindătorii de la Lunca Paşcani, Cerbul de la Heleşteni, Cerbul de la Vascani – Ruginoasa, Pluguşorul Mare de la Lunca Paşcani, Căiuţii şi Urşii de la Mogoşeşti Siret, Cerbul şi Calul de la Humosu – Sireţel, Banta lui Coroi – Sireţel, Pluguşorul cu Felinar – Tătăruşi, Pluguşorul Mic de la Lunca Paşcani.

  Mentionam ca, fiecare formatie a fost premiata cu cate 50 lei/persoana iar transportul a fost decontat. Cei de la Lunca au fost transportati cu ajutorul celor de la RAGCL care le-a pus la dispozitie un autobuz.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp