More

  Festivalul de datini si obiceiuri, Pascani 2012 – VIDEO

  Array

  O noua editie a Festivalului de datini si obiceiuri s-a desfasurat astazi, 30 decembrie 2012, pe Esplanada din zona Vale. Desi, au fost invitate 16 formatii doar 12 s-au prezentat la editia din acest an.

  Astfel, incepand cu ora 10.00, formatiile s-au adunat in fata Primariei Pascani pentru a ura autoritatile locale. De aici, alaiurile au plecat catre zona vale, cu aceasta ocazie debutand si parada mastilor prin Centrul Pascaniului.

  Sute de pascaneni, s-au adunat pe Esplanada din zona Vale pentru a vedea traditiile pe care fiecare formatie le-a prezentat.

  Cele 12 formatii participante anul acesta au fost: Ansamblul de Datini Strămoşeşti – Ciohorăni, Ansamblul Tudoreanca – Tudora, Roşiorii de la Hărmăneşti, Colindătorii de la Lunca Paşcani, Cerbul de la Heleşteni, Cerbul de la Vascani – Ruginoasa, Pluguşorul Mare de la Lunca Paşcani, Căiuţii şi Urşii de la Mogoşeşti Siret, Cerbul şi Calul de la Humosu – Sireţel, Banta lui Coroi – Sireţel, Pluguşorul cu Felinar – Tătăruşi, Pluguşorul Mic de la Lunca Paşcani.

  Mentionam ca, fiecare formatie a fost premiata cu cate 50 lei/persoana iar transportul a fost decontat. Cei de la Lunca au fost transportati cu ajutorul celor de la RAGCL care le-a pus la dispozitie un autobuz.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet