19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Festivalul de datini şi obiceiuri de la Tătăruși – GALERIE FOTO SI VIDEO

  Ultimele știri

  Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Tătăruși a avut sarea şi piperul specific unui asemenea eveniment. Zeci de formaţii din zona Moldovei au venit în comună. Nu au lipsit diplomele de excelenţă, artificiile şi un spectacol artistic oferit de artiştii din Chişinău. Alături au fost şi primarii din comunele învecinate care au transmis mesaje.

  festival tatarusi

  La cea de-a XX a ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri de iarnă de la Tătăruși s-au dat diplome, s-a cântat şi dansat şi după mai bine de şase ore evenimentul s-a încheiat cu un foc de artificii.

  La amiază, în jurul orei 12.00 au început să sosească alaiurile şi cetele de colindători, peste 30 la număr din judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi şi Republica Moldova. Ei au mers până la căminul cultural. În tot acest timp, pe margine, zeci de oameni imortalizeau momentul prin fotografii.

  Tot în cadrul acestui eveniment oamenii satului care au ajutat la organizarea acestui Festival au fost răsplătiţi cu diplome în semn de preţuire şi recunoştinţă. Ele au fost înmânate de primarul comunei Tătăruși, Costel Iosub. Este vorba despre viceprimarul Gheorghe Dima, Dumitru Gafiţa, Ionel Ghiban, Valentin Tălpălaru, Adrian Ardeleanu, Grigore Vasiliu.

  La Festival au fost prezenţi şi primarii din comunele din împrejurimi, cum ar fi Miroslovesti, Cioharani, Valea Seacă, Lespezi, A. I. Cuza, Dolheşti, Dolhasca. Unii dintre ei purtau costume populare. Ei au felicitat şi mulţumit organizatorilor, dar au transmis şi urări pentru aceste sărbători.

  Apoi, până la lăsatul întunericului, formaţiile au cântat, dansat şi au făcut jocul măştilor.

  Invitatul special a fost formaţia din Republica Moldova – “Ştefan Vodă”.

  La final cei prezenţi au asistat la un frumos foc de artificii.

   

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  19.5 ° C
  21.1 °
  16.7 °
  96 %
  4.1kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  26 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet