17.6 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Festivalul de datini și obiceiuri de la Miroslovești- FOTO GALERIE si VIDEO

Peste 400 de mascaţi din 3 judeţe au dus astăzi tradiţia din străbuni mai departe. Festivalul de datini şi obiceiuri de la Miroslovesti a adunat astăzi, 31 decembrie sute de spectatori în faţa Primăriei din comună. Mascaţii, din diferite localităţi au urcat pe scenă şi au incântat publicul cu obiceiuri locale.
„Pluguşorul cu felinar” din comuna Tătăruși a spart gheța şi a urcat pe scenă cu un număr spectaculos. Ileana, o femeie de la ţară are soţ, capre şi urşi însă câteodată mai uită să îi hrănească şi se îmbolnăvesc, dar tot ea are leac pentru ele.
Nici comuna gazdă nu s-a lăsat mai prejos şi a pregătit un număr special pentru invitaţi. Ansamblul de la Miroslovești a încântat participanţii cu dansuri populare menţinute de câteva sute de ani.
Irozii de la Soci au invitat fetele singure din public la dans, urmând ca după prezentarea din faţă Primăriei să se aleagă Arapul a cărei casă va fi gazdă în noaptea de Revelion.
Mascaţii de la Verșeni au încălcat tradiţiile în acest an. Pentru prima dată au urcat pe scenă fără pene sau cenuşă pe care să le arunce peste oamenii veniţi să participe la eveniment.
Primarul comunei, Ionuţ Gospodaru le-a înmânat diplome celor 10 formaţii de datini şi obiceiuri din diferite localităţi şi i-a omenit cu un pahar de vin fiert şi colăcei.

 

Festivalul de datini și obiceiuri de la Miroslovești

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow