21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Festivalul de datini și obiceiuri de la Miroslovești- FOTO GALERIE si VIDEO

creditfix.ro
credius.ro
oferta.oceancredit.ro
vivacredit.ro
creditprime.ro
horacredit.ro/

Ultimele știri

Peste 400 de mascaţi din 3 judeţe au dus astăzi tradiţia din străbuni mai departe. Festivalul de datini şi obiceiuri de la Miroslovesti a adunat astăzi, 31 decembrie sute de spectatori în faţa Primăriei din comună. Mascaţii, din diferite localităţi au urcat pe scenă şi au incântat publicul cu obiceiuri locale.
„Pluguşorul cu felinar” din comuna Tătăruși a spart gheța şi a urcat pe scenă cu un număr spectaculos. Ileana, o femeie de la ţară are soţ, capre şi urşi însă câteodată mai uită să îi hrănească şi se îmbolnăvesc, dar tot ea are leac pentru ele.
Nici comuna gazdă nu s-a lăsat mai prejos şi a pregătit un număr special pentru invitaţi. Ansamblul de la Miroslovești a încântat participanţii cu dansuri populare menţinute de câteva sute de ani.
Irozii de la Soci au invitat fetele singure din public la dans, urmând ca după prezentarea din faţă Primăriei să se aleagă Arapul a cărei casă va fi gazdă în noaptea de Revelion.
Mascaţii de la Verșeni au încălcat tradiţiile în acest an. Pentru prima dată au urcat pe scenă fără pene sau cenuşă pe care să le arunce peste oamenii veniţi să participe la eveniment.
Primarul comunei, Ionuţ Gospodaru le-a înmânat diplome celor 10 formaţii de datini şi obiceiuri din diferite localităţi şi i-a omenit cu un pahar de vin fiert şi colăcei.

NO COMMENT 31 DECEMBRIE 2015 FESTIVALUL DE DATINI SI OBICEIURI MIROSLOVESTI PART1

NO COMMENT 31 DECEMBRIE 2015 FESTIVALUL DE DATINI SI OBICEIURI MIROSLOVESTI PART2

 

Festivalul de datini și obiceiuri de la Miroslovești

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI