19.4 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă, Pașcani 2017 – VIDEO PARADĂ

Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă, Pașcani 2017

Frumusețea datinilor și obiceiurilor de iarnă a putut fi văzută astăzi pe străzile din Pașcani. Parada formațiilor venite din Municipiu și comunele din județul Iași și Neamț a făcut să scoată din case sute de persoane. Și pentru că sunt mulți plecați și stabiliți în străinătate, transmisiile live au fost o bucurie pentru cei care au conturi pe rețelele de socializare. Spectacolul propriu zis are loc în acest an pe Esplanada din Pașcani acolo unde vor urca pe scenă grupurile și ansamblurile de mascați, capre, urși, cerbi, plugușor.

Unul dintre cele mai așteptate momente din luna decembrie este Festivalul de datini și obiceiuri. Deși în ultimii ani evenimentul are loc în mai multe orașe și comune, cel de la Pașcani adună mii de oameni care imortalizează momentul, de la jocul formațiilor până la paradă și mai ales atunci când urcă pe scenă. Noroc cu rețelele de socializare ca și cei plecați în străinătate să urmărească tradițiile atât de frumoase din zona noastră.

Cu mic cu mare, sute de cetățeni au fost prezenți în centrul Pașcaniului și pe Esplanada orașului pentru a vedea și asculta grupurile și ansamblurile de mascați, capre, urși, cerbi, plugușor. Cu emoție și chiar cu ochii în lacrimi, mulți spectatori au zâmbit când au trecut prin fața lor participanții la Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă, ediția 2017. Jandarmii și polițiștii au asigurat ordinea și liniștea publică iar organizatorii au oferit sute de pahare cu vin fiert și ceai alături de colăcei.

După parada din centrul Pașcaniului, au urmat urăturile benzilor pe scena amplasată de această dată pe Esplanada din oraș. La fața locului au fost prezenți și ei din condurea orașului, primarul Dumitru Pantazi alături de viceprimarul Gabriela Nedelcu.

Edilul a ținut să le mulțumească public consilierilor pășăcăneni care l-au susținut în acest an în desfășurarae proiectelor. De asemenea le-a mulțumit și pentru că în această lună și-au arătat susținerea pentru realizarea mai multor evenimente dedicate cetățenilor. Dumitru Pantazi a urat tuturor cetățenilor care locuiesc aici dar și peste hotare sărbători liniștite și un an nou cu realizări. – video pe canalul de youtube BIT TV.

În acest an au venit la Pașcani grupuri din Municipiu – Pașcani, Lunca, Blăgești, Cotnari, Hărmănești, Moșca dar și de la Timișești – Neamț. Muzica cântată la tobe, saxofon, și mai ales strigăturile și dansul au stârnit emoții în rândul tuturor celor prezenți. Din formații, cei mai mici mascați aveau și 3 ani, iar cel mai în vârstă depășea 80 ani. Admirate au fost și costumele pregătite cu multă migală, de la cusătura mărgelelor până la înfrumusețarea comanacului.

Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă Pașcani, ed 2017

Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă, Pașcani 2017 Frumusețea datinilor și obiceiurilor de iarnă a putut fi văzută astăzi, 29 decembrie 2017, pe străzile din Pașcani. Parada formațiilor venite din Municipiu și comunele din județul Iași și Neamț a făcut să scoată din case sute de persoane. Și pentru că sunt mulți plecați și stabiliți în străinătate, transmisiile live au fost o bucurie pentru cei care au conturi pe rețelele de socializare. Spectacolul propriu zis are loc în acest an pe Esplanada din Pașcani acolo unde vor urca pe scenă grupurile și ansamblurile de mascați, capre, urși, cerbi, plugușor.

Posted by Dana Ursuleasa on Thursday, December 28, 2017

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI