29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă la Tătăruși

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

A treia zi de Crăciun va avea loc cea de-a XX a ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri de iarnă la Tătăruși. Sunt aşteptaţi cete şi alaiuri de colindători din mai multe judeţe ale Moldovei, iar primarul Costel Iosub a pregătit şi o surpriză celor prezenţi. Pe lăsatul serii va avea loc şi un foc de artificii.

FESTIVAL TATARUSI

Festivalul de iarnă „Alexandru Vasiliu” va avea loc şi în acest an la Tătăruși în a treia zi de Crăciun începând cu ora 11.00 va debuta cu un colocviu ce poartă denumirea de Datini şi obiceiuri la români, urmând ca de la ora 12.00 să aibă loc parada alaiurilor şi cetelor de colindători, iar de la ora 12.30 va avea loc spectacolul de gală şi festivitatea de premiere.

Primarul anunţă că la eveniment va participa Grupul Folcloric „Ştefan Vodă” din republica Moldova şi Fanfara de la Chetriş. Prezentatorii evenimentului sunt Codruţa Filip şi Georgiana Catâru.

La Festivalul Folcloric de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Alexandru Vasiliu” sunt aşteptaţi colindători din judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ şi Iaşi. Cei care vor asista la acest festival vor putea urmări obiceiuri din cel puţin 20 de localităţi din zona de N-E a ţării. Cetele de colindători vor primi şi în acest an colaci, bani şi diplome de participare la festival.

La tradiţia tătărușenilor vor fi invitaţi să ia parte şi primarii din localităţile apropiate, oameni de afaceri, politicieni dar şi parlamentari.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
29.1 ° C
29.7 °
26.2 °
58 %
0.7kmh
58 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
30 °
sâm
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI