35.2 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022
Array

Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă la Tătăruși

A treia zi de Crăciun va avea loc cea de-a XX a ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri de iarnă la Tătăruși. Sunt aşteptaţi cete şi alaiuri de colindători din mai multe judeţe ale Moldovei, iar primarul Costel Iosub a pregătit şi o surpriză celor prezenţi. Pe lăsatul serii va avea loc şi un foc de artificii.

FESTIVAL TATARUSI

Festivalul de iarnă „Alexandru Vasiliu” va avea loc şi în acest an la Tătăruși în a treia zi de Crăciun începând cu ora 11.00 va debuta cu un colocviu ce poartă denumirea de Datini şi obiceiuri la români, urmând ca de la ora 12.00 să aibă loc parada alaiurilor şi cetelor de colindători, iar de la ora 12.30 va avea loc spectacolul de gală şi festivitatea de premiere.

Primarul anunţă că la eveniment va participa Grupul Folcloric „Ştefan Vodă” din republica Moldova şi Fanfara de la Chetriş. Prezentatorii evenimentului sunt Codruţa Filip şi Georgiana Catâru.

La Festivalul Folcloric de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Alexandru Vasiliu” sunt aşteptaţi colindători din judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ şi Iaşi. Cei care vor asista la acest festival vor putea urmări obiceiuri din cel puţin 20 de localităţi din zona de N-E a ţării. Cetele de colindători vor primi şi în acest an colaci, bani şi diplome de participare la festival.

La tradiţia tătărușenilor vor fi invitaţi să ia parte şi primarii din localităţile apropiate, oameni de afaceri, politicieni dar şi parlamentari.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow