23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Hîrlău – VIDEO

Datinile şi obiceiurile pentru sărbătorile de iarnă nu au fost date uitării. Martor stă zecile de Festivaluri organizate în ultimele zile prin mai toate zonele ţării unde participanţii au fost numeroşi. În a treia zi din an la Hîrlău au ajuns zeci de cete şi alauri de colindători chiar şi din Republica Moldova. Gradele cu minus nu au alungat publicul prezent care a dansat necontenit pe ritmul dictat de participanţi.

festival hirlau

Încă o ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri de iarnă la Hîrlău a reunit zeci de benzi şi formaţii alături de colindători din zona Moldovei dar şi Republicii Moldova. S-a început, după se obişnuieşte, cu o paradă a formațiilor prezente prin centrul oraşului, unde au asistat sute de cetăţeni care au imortalizat momentul prin fotografii.

Apoi, pe scenă amplasată în centrul oraşului, au urcat oficialitățile locale, invitaţii festivalului, oaspeţii din Republica Moldova alături de sponsori. Edilul Constantin Cernesacu a precizat că la această ediţie au fost invitate mai multe grupuri, însă nu au putut ajunge din cauza gerului.

primar hirlau festival

Edilul a continuat să vorbească celor prezenţi şi despre realizările şi investiţiile făcute în anul 2015, dar mai ales a mulţumit locuitorilor oraşului Hîrlău că sunt alături de el şi mai ales susţin că oraşul să arate că unul european. Primarul a promis că în acest an utilităţile – apă, canalizarea, gazul metan şi energia electrică – vor ajunge la fiecare cetăţean şi doreşte ca anul 2016 să fie mai bun, cu realizări şi împliniri pentru toată lumea.

Pe parcursul a peste patru ore, pe scenă au urcat colindători îmbrăcaţi în haine populare – Capre, Urşi, Căiuţi etc din Flamanzi, Deleni, Scobinti, Sticlăria etc.

Chiar dacă în termomentre s-au înregistrat și -14 grade Celsius pe parcursul festivalului cele câteva sute de persoane nu s-au dat plecatului din faţa scenei şi au dansat pentru a se încălzi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow