21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Hîrlău – VIDEO

vivacredit.ro
credius.ro
horacredit.ro/
oferta.oceancredit.ro
creditprime.ro
creditfix.ro

Ultimele știri

Datinile şi obiceiurile pentru sărbătorile de iarnă nu au fost date uitării. Martor stă zecile de Festivaluri organizate în ultimele zile prin mai toate zonele ţării unde participanţii au fost numeroşi. În a treia zi din an la Hîrlău au ajuns zeci de cete şi alauri de colindători chiar şi din Republica Moldova. Gradele cu minus nu au alungat publicul prezent care a dansat necontenit pe ritmul dictat de participanţi.

festival hirlau

Încă o ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri de iarnă la Hîrlău a reunit zeci de benzi şi formaţii alături de colindători din zona Moldovei dar şi Republicii Moldova. S-a început, după se obişnuieşte, cu o paradă a formațiilor prezente prin centrul oraşului, unde au asistat sute de cetăţeni care au imortalizat momentul prin fotografii.

Apoi, pe scenă amplasată în centrul oraşului, au urcat oficialitățile locale, invitaţii festivalului, oaspeţii din Republica Moldova alături de sponsori. Edilul Constantin Cernesacu a precizat că la această ediţie au fost invitate mai multe grupuri, însă nu au putut ajunge din cauza gerului.

primar hirlau festival

Edilul a continuat să vorbească celor prezenţi şi despre realizările şi investiţiile făcute în anul 2015, dar mai ales a mulţumit locuitorilor oraşului Hîrlău că sunt alături de el şi mai ales susţin că oraşul să arate că unul european. Primarul a promis că în acest an utilităţile – apă, canalizarea, gazul metan şi energia electrică – vor ajunge la fiecare cetăţean şi doreşte ca anul 2016 să fie mai bun, cu realizări şi împliniri pentru toată lumea.

Pe parcursul a peste patru ore, pe scenă au urcat colindători îmbrăcaţi în haine populare – Capre, Urşi, Căiuţi etc din Flamanzi, Deleni, Scobinti, Sticlăria etc.

Chiar dacă în termomentre s-au înregistrat și -14 grade Celsius pe parcursul festivalului cele câteva sute de persoane nu s-au dat plecatului din faţa scenei şi au dansat pentru a se încălzi.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI