32.6 C
Paşcani
luni, august 8, 2022
Array

Festivalul de datini din Tătăruşi a fost anulat

Tradiţionalul festival de iarnă de la Tătăruşi nu va mai avea loc în acest an. Ajuns la a XXI a ediţie, evenimentul a fost anulat din cauza lucrărilor de modernizare de la Căminul Cultural. Administraţia locală pregăteşte însă un spectacol de colinde în a treia zi de Crăciun pentru tătăruşeni.

Veşti proaste pentru locuitorii comunei Tătăruşi şi localităţile învecinate. În acest an nu va mai avea loc Festivalul de iarnă „Alexandru Vasiliu” , programat de mai bine de 20 ani pentru data de 27 decembrie. Administraţia locală a luat această decizie deoarece Căminul Cultural este în plin proces de modernizare şi nu s-a găsit altă locaţie pentru desfăşurarea evenimentului.

Pentru a compensa lipsa festivalului de datini şi obiceiuri din Tătăruşi, administraţia locală va organiza un spectacol de colinde în a treia zi de Crăciun. Evenimentul intitulat „De la tătăruşeni, pentru tătăruşeni – de la suflet pentru suflet” va avea loc la Muzeul satului.

La spectacolul de colinde vor urca pe scenă interpreţi îndrăgiţi din comună, dar şi din localităţile învecinate. Pe listă se află Cristinel Iordăchioaia, Ionuţ Sârbu, Codruţa Filip, Georgiana Roşu, Oniceanu Avădănei, iar invitat de seama la concert va fi un artist naţional consacrat.

Menţionăm că Festivalul de iarnă „Alexandru Vasiliu” din Tătăruşi are o tradiţie de peste 20 ani. În fiecare an, în a treia zi de Crăciun grupuri de colindători, urători, capre sau cerbi din localitate şi comunele învecinate luau parte la îndrăgitul spectacol de datini şi obiceiuri. La sfârşitul evenimentului cele mai bune formaţii erau premiate de administraţia locală.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow