20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022
Array

Festivalul „Cerbul – moştenire din străbuni”, la Târgu Frumos FOTO

- Advertisement -

Invazie de cerbi pe străzile din Târgu Frumos. Este vorba de o nouă ediţie a Festivalului „Cerbul – moştenire din străbuni” care a adunat zeci de participanţi din oraş dar şi din comunele învecinate. Îmbrăcaţi în piei sau materiale în culori vii toţi au fost însoţiţi de alaiuri de ofiţeri, flueraşi sau dansatori fără măşti. Nelipsit din formaţie a fost şi „doctorul”.

S-a dat startul festivalurilor de datini şi obiceiuri de iarnă 2016, iar primul care a primit urătorii a fost oraşul Târgu Frumos. Astăzi a avut loc a nouă ediţie a Festivalului „Cerbul – moştenire din străbuni”, eveniment organizat de Casa de Cultură în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Târgu Frumos.

Începând cu ora 11.00 formaţiile de cerbi din localitate şi comunele învecinate şi-au dat întâlnire la Casa de Cultură „Garabet Ibrăileanu” după care alaiurile şi-au anunţat sosirea printr-o paradă zgomotoasă pe străzile din oraş.

Ajunşi la locul de desfăşurare a spectacolului, pe scena de pe Esplanada din centrul oraşului, mascaţii şi-au început urăturile. Rând pe rând formaţiile participante şi-au prezentat numărul, totul sub privirile curioase ale spectatorilor.

La sfârşitul evenimentului participanţii au primit tradiţionalii colăcei, diplome şi un pahar cu vin fiert pentru a se încălzi.

Menţionăm că spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă vor avea loc în aceste zile şi în Paşcani, Mirosloveşti sau Heleşteni, iar pe 3 ianuarie formaţiile de urşi, capre şi mascaţi vor poposi la Hîrlău.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow