16.3 C
Paşcani
vineri, septembrie 24, 2021
Array

Festivalul “Catalina”: Parada porturilor nationale din noua tari, la Pascani, Targu Frumos si Harlau

Tinerii din cadrul Festivalului International de folclor “Catalina” vor ajunge joi, 27 august a.c., in Pascani, Targu Frumos si Harlau. Peste 650 de adolescenti vor face cunoscut folclorul din noua tari, precum Bulgaria, Macedonia, Polonia, Slovacia, Republica Moldova, Ucraina, Muntenegru, Comunitatea Elena-Sulina si Romania.

In Pascani, spectacolul va avea loc la Casa de Cultura Mihail Sadoveanu incepand cu orele 18:00. Vor evolua pe scena institutiei de cultura Ansamblul Folcloric “Detstvo” din Bulgaria si “Plaiurile Dornelor” din Vatra Dornei.
La aceeasi ora, alte ansambluri folclorice vor prezenta traditiile lor prin dans si cantec pe Esplanada orasului Targu Frumos, in zona foisorului si in centrul Harlaului.

Festivalul international, aflat la a XIX-a editie, are loc in perioada 27-30 august a.c., in parcul Palas Iasi. In acelasi context va fi organizat si un Targ al Mestesugarilor la care vor participa mesteri populari din toata tara dar si copii din cadrul cercurilor de specialitate cu produse expuse spre vanzare.
Premiile pentru cei mai buni se vor acorda vineri, 30 august a.c., intre orele 17:30 – 20:30, intr-un cadru festiv la Iasi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum se cumpara o functie la Primaria Pascani. Monica Oneata a luat 1700 euro spaga de la absolventa de facultate, pentru un post la...

Un nou caz de inselaciune la Primaria Pascani. Un salariat al institutiei a promis unei tinere din...

Nici un titlu de proprietate, intr-un an de zile! Incompetenții din Primăria Pașcani dau vina pe alții. Functionarii cu experienta au fost lasati sa...

Conducerea Primariei Pascani reactioneaza vehement dupa ce prefectul judetului a spus ca a identificat probleme importante in...

Cresa din Pascani, in subordinea gradinitei. Care vor fi consecintele

Singura cresa din municipiul Pascani , nr 1 din zona Deal si-a pierdut personalitatea juridica si a...

Primarul Pascaniului, pozitiv Covid -19, dupa intalnirea cu presedintele Consiliului Județean Iași

Primarul municipiului Pascani, Marius Pintilie a fost depistat pozitiv cu Covid -19, desi a urmat schema complete...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI