8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Festivalul „Catalina”: Parada porturilor nationale din noua tari, la Pascani, Targu Frumos si Harlau

Tinerii din cadrul Festivalului International de folclor “Catalina” vor ajunge joi, 27 august a.c., in Pascani, Targu Frumos si Harlau. Peste 650 de adolescenti vor face cunoscut folclorul din noua tari, precum Bulgaria, Macedonia, Polonia, Slovacia, Republica Moldova, Ucraina, Muntenegru, Comunitatea Elena-Sulina si Romania.

In Pascani, spectacolul va avea loc la Casa de Cultura Mihail Sadoveanu incepand cu orele 18:00. Vor evolua pe scena institutiei de cultura Ansamblul Folcloric “Detstvo” din Bulgaria si “Plaiurile Dornelor” din Vatra Dornei.
La aceeasi ora, alte ansambluri folclorice vor prezenta traditiile lor prin dans si cantec pe Esplanada orasului Targu Frumos, in zona foisorului si in centrul Harlaului.

Festivalul international, aflat la a XIX-a editie, are loc in perioada 27-30 august a.c., in parcul Palas Iasi. In acelasi context va fi organizat si un Targ al Mestesugarilor la care vor participa mesteri populari din toata tara dar si copii din cadrul cercurilor de specialitate cu produse expuse spre vanzare.
Premiile pentru cei mai buni se vor acorda vineri, 30 august a.c., intre orele 17:30 – 20:30, intr-un cadru festiv la Iasi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow