More

  Festivalul Berii Skol la Pașcani. Ploaia nu i-a alungat pe iubitorii de folclor

  Array

  Sute de pășcăneni au avut motive de distracție în week-end: la Pașcani a avut loc prima ediție a Festivalului Berii Skol, manifestare care a adunat în ciuda vremii neprielnice, iubitori de muzică populară, în fiecare din cele 3 seri. Organizatorii au ales să promoveze cu ocazia acestor evenimente doar muzica populară pentru a aduce în prim plan tradițiile românești și a-i ajuta pe soliștii din acest domeniu să se facă cunoscuți.

  Vineri seară au urcat pe scenă artiștii locali, precum Mihaela Nichita, Mihai Dolhascanu sau Eduard Barhan. Pentru ei, acest eveniment a fost un motiv în plus să se facă remarcați în fața pășcănenilor, deoarece și în această zonă există artiști cu potențial.

  Momentele de muzică populară au fost condimentate de glume și povestiri hazlii prezentate publicului de Vasile Avramiuc, cunoscutul epigramist din Pașcani, Neculai Verdeanu și Constantin Bahrin, interpretul de muzică populară.

  A doua seară a început mai târziu decât fusese programat din cauza ploii, în jurul orelor 19.00, însă iubitorii de muzică și distracție nu s-au lăsat intimidați și au petrecut până târziu, după orele 22, cu Olimpia Nistor , Stefan Dinica, Claudia Mărtinică.

  Surpriza serii, deși era așteptată inițial în ultima zi, a fost Laura Lavric, care a încins atmosfera, stârnind etuziasm în rândul pășcănenilor ce s-au încins la joc. Artista iubește locurile acestea și oamenii, care au ridicat cultura țării, motiv pentru care a răspuns cu drag invitației la acest festival.

  Ultima seara au urcat pe scenă artiști locali cunoscuți și apreciați precum Cristinel Iordachioaia sau Adriana Apostol, iar publicul a fost încantat și de Sorin Filip din Suceava. Constantin Bahrin și Laura Lavric au încheiat acest festival folcloric, față de care pășcănenii au manifestat un interes deosebit având în vedere condițiile neprielnice datorate ploii și frigului.

  Oamenii au stat ore în șir în ploaie fie sub umbrele, ascultând muzică, fiind interesați de această manifestare și cei mari, dar și cei mici.

  Menționam ca peste doar doua saptamani, vor avea loc Zilele Municipiului Pascani tot în zona Stadionului Municipal, iar iubitorii de muzică bună se vor delecta de această dată cu mari artiști de talie națională precum Elena Gheorghe sau cei de la Akcent,iar prestatia trupei Voltaj din ultima seară este cea mai așteptată de pășcăneni.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Compania lui Elon Musk va realiza modulul lunar pe care NASA îl va folosi să repună un om pe Lună în 2024

  NASA a ales compania lui Elon Musk, SpaceX, pentru realizarea modulului lunar cu ajutorul căruia agenţia spaţială americană intenţionează să repună un om pe Lună în acest deceniu, începând cu anul 2024, în cadrul programului Artemis. //

  Ministrul Educației: După ce se va încheia pandemia vom continua cu predarea online unde e potrivit. Se va include în contractul școlar

  Ministrul Educației: După ce se va încheia pandemia vom continua cu predarea online unde e potrivit. Se va include în contractul școlar. //

  Evenimentele culturale cu public ar putea începe de la 1 iunie

  Evenimentele culturale cu public ar putea începe de la 1 iunie. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet