25.2 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022
Array

Festival folcloric regional pentru copii și tineret, la Tătăruși: ”De la moșii noștri noi am învățat”, ediția a XVI-a

Duminică s-a desfășurat la Tătăruși, localitate numită și ”Mica Bucovină” , Festivalul Folcloric Concurs Regional ”De la moșii noștri noi am învățat”, aflat la a XVI-a ediție locală și a IV-a regională. Manifestările culturale au fost susținute pe scena Căminului Cultural ”Alexandru Vasiliu” și au fost organizate de Consiliul Local Tătăruși, Instituția Primarului din localitate și Liceul Tehnologic.

Evenimentul pentru copii și tineret a debutat cu discursurile oficialităților, fiind dedicat păstrării tradițiilor,obiceiurilor românești și promovării lor în rândul tinerilor, iar toate manifestările cultural sportive și artistice au fost dedicate împlinirii a 150 de ani de învățământ tătărușean.

Au participat ansambluri de copii și tineri, atât din zonă și comunele din împrejurimi, cât și din județele Suceava și Neamț, fiind prezenți în jur de 250 de participanți, care s-au străduit prin talentul lor să câștige cel mai important premiul al concursului- Trofeul Festivalului ”De la moșii noștri noi am învățat”.

Cei care au reușit să impresioneze juriul și publicul, primind Marele Premiu al Festivalului au fost copiii de școală primară și gimnazială din Corni Botoșani, care au primit și o recompensă financiară în valoare de de 500 de lei.

Menționăm că toți cei prezenți au fost recompensați cu dulciuri și răcoritoare, primind diplome sau medalii, care să le ateste participarea, inclusiv din partea Inspectoratului Școlar.
Din juriu au făcut parte oameni de cultură precum Constantin Șerban, în calitate de reprezentant al inspectoratului, viceprimarul comunei Gheorghe Dima și Dumitru Gafița, președintele Comisiei de Cultură și Învățământ, dar și reprezentanți ai formațiilor participante.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani otrăvește pământul cu gunoaiele de pe domeniul public

Primăria Pașcani continua sa transporte remorci cu gunoaie, in...

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow