10.4 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Festival folcloric regional pentru copii și tineret, la Tătăruși: ”De la moșii noștri noi am învățat”, ediția a XVI-a

Duminică s-a desfășurat la Tătăruși, localitate numită și ”Mica Bucovină” , Festivalul Folcloric Concurs Regional ”De la moșii noștri noi am învățat”, aflat la a XVI-a ediție locală și a IV-a regională. Manifestările culturale au fost susținute pe scena Căminului Cultural ”Alexandru Vasiliu” și au fost organizate de Consiliul Local Tătăruși, Instituția Primarului din localitate și Liceul Tehnologic.

Evenimentul pentru copii și tineret a debutat cu discursurile oficialităților, fiind dedicat păstrării tradițiilor,obiceiurilor românești și promovării lor în rândul tinerilor, iar toate manifestările cultural sportive și artistice au fost dedicate împlinirii a 150 de ani de învățământ tătărușean.

Au participat ansambluri de copii și tineri, atât din zonă și comunele din împrejurimi, cât și din județele Suceava și Neamț, fiind prezenți în jur de 250 de participanți, care s-au străduit prin talentul lor să câștige cel mai important premiul al concursului- Trofeul Festivalului ”De la moșii noștri noi am învățat”.

Cei care au reușit să impresioneze juriul și publicul, primind Marele Premiu al Festivalului au fost copiii de școală primară și gimnazială din Corni Botoșani, care au primit și o recompensă financiară în valoare de de 500 de lei.

Menționăm că toți cei prezenți au fost recompensați cu dulciuri și răcoritoare, primind diplome sau medalii, care să le ateste participarea, inclusiv din partea Inspectoratului Școlar.
Din juriu au făcut parte oameni de cultură precum Constantin Șerban, în calitate de reprezentant al inspectoratului, viceprimarul comunei Gheorghe Dima și Dumitru Gafița, președintele Comisiei de Cultură și Învățământ, dar și reprezentanți ai formațiilor participante.

Alte articole