More

  Festival folcloric regional pentru copii și tineret, la Tătăruși: ”De la moșii noștri noi am învățat”, ediția a XVI-a

  Array

  Duminică s-a desfășurat la Tătăruși, localitate numită și ”Mica Bucovină” , Festivalul Folcloric Concurs Regional ”De la moșii noștri noi am învățat”, aflat la a XVI-a ediție locală și a IV-a regională. Manifestările culturale au fost susținute pe scena Căminului Cultural ”Alexandru Vasiliu” și au fost organizate de Consiliul Local Tătăruși, Instituția Primarului din localitate și Liceul Tehnologic.

  Evenimentul pentru copii și tineret a debutat cu discursurile oficialităților, fiind dedicat păstrării tradițiilor,obiceiurilor românești și promovării lor în rândul tinerilor, iar toate manifestările cultural sportive și artistice au fost dedicate împlinirii a 150 de ani de învățământ tătărușean.

  Au participat ansambluri de copii și tineri, atât din zonă și comunele din împrejurimi, cât și din județele Suceava și Neamț, fiind prezenți în jur de 250 de participanți, care s-au străduit prin talentul lor să câștige cel mai important premiul al concursului- Trofeul Festivalului ”De la moșii noștri noi am învățat”.

  Cei care au reușit să impresioneze juriul și publicul, primind Marele Premiu al Festivalului au fost copiii de școală primară și gimnazială din Corni Botoșani, care au primit și o recompensă financiară în valoare de de 500 de lei.

  Menționăm că toți cei prezenți au fost recompensați cu dulciuri și răcoritoare, primind diplome sau medalii, care să le ateste participarea, inclusiv din partea Inspectoratului Școlar.
  Din juriu au făcut parte oameni de cultură precum Constantin Șerban, în calitate de reprezentant al inspectoratului, viceprimarul comunei Gheorghe Dima și Dumitru Gafița, președintele Comisiei de Cultură și Învățământ, dar și reprezentanți ai formațiilor participante.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet