More

  Festival de tradiții și premiere cupluri de aur la Heleșteni

  Array

  Două zile de sărbătoare la Heleșteni. La sfârşitul lunii septembrie locuitorii comunei sunt aşteptaţi să participe la “Festivalul de tradiţii şi obiceiuri” specifice zonei, ediţia a doua.

  Pe 24 şi 25 septembrie va fi amenajată, în faţă Primăriei o expoziţie de pictură naivă şi fotografii realizate de copii din localitate şi cei din Cernăuţi, Ucraina. De asemenea, nelipsit de la expoziţie va fi Sipetul Bunicii alcătuit din obiecte tradiţionale din Heleșteni.

  Duminică de la ora 14.00 pe scena din faţa administraţiei locale vor urca cele mai trainice cupluri pentru a fi premiate. Este vorba de 4 familii din localitate care au împlinit în acest an 50 ani de când şi-au unit destinele. Premii vor primi şi elevii din comună care au obţinut locuri importante la etapele judeţene şi naţionale ale olimpiadelor.

  În cadrul festivalului, locuitorii comunei vor avea parte şi de un spectacol artistic. Pe scenă vor urca tinere talente locale, Fanfara 10 Prăjini dar şi ansambluri populare de la Casa de Cultură din Hîrlău. În ultima seară, distracţia se va muta pe Stadion unde va avea loc “hora satului”.

  “Festivalul de tradiţii şi obiceiuri” specifice comunei Heleșteni este organizat în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Șofer urmărit prin Pașcani, după ce a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor

  Un sofer care a refuzat sa opreasca la semnalele politistilor rutieri a fost urmarit pe strazile municipiului Pascani, sambata, 23 ianuarie, in jurul orei...

  Avem confirmarea oficială: Și amenzile fiscale pot fi plătite, la jumătate din minimul legal, în 15 zile

  Parlamentarii au modificat recent o facilitate importantă pentru contribuabilii care primesc amenzi fiscale. A fost extins oficial termenul în care aceste sume pot fi...

  Virusul SARS-CoV-2 ar putea fi transmis chiar și după vaccinare, avertizează un oficial britanic

  Persoanele vaccinate anti Covid ar putea transmite virusul mai departe, avertizează adjunctul directorului medical al Marii Britanii, profesorul Jonathan Van-Tam, potrivit Mediafax, care citează BBC. Într-un articol...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI