9.1 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021
Array

Festival de teatru “Rampa teatrală” la Pașcani. Se fac înscrieri – DOC

Festival de teatru “Rampa teatrală” la Pașcani. Se fac înscrieri

Și pentru că a fost un succes anul trecut, festivalul de teatru organziat de Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu” din Pașcani va avea loc și în acest an. Astfel, pentru „Rampa teatrală” s-au dat start înscrierilor. Competiția adresată tuturor elevilor se dorește să devină o tradiție și să stârnească dorința de a descoperi latura artistică în fiecare dintre școlari. Și în acest an se vor acorda premii în bani.

Eveniment de amploare la Pașcani. La sfârșitul lunii octombrie, în week-end-ul 28 – 29, va avea loc un festival de teatru dedicat elevilor talentați care fac parte din trupe de teatru ale școlilor sau particulare din Municipiul Pașcani și nu numai. Rampa teatrală a ajuns în acest an la cea de-a II a ediție. Deja se fac înscrieri, iar doritorii au timp la dispoziție o lună de zile, până pe 12 ocotmbrie.

Pentru înscriere, fiecare trupă va trebui să trimită o înregistrare video cu spectacolul în limba română care va fi prezentat, în varianta integrală pe adresa pe mail a instituției organizatoare – casadeculturăpascani@yahoo.com. Materialele trimise vor fi vizionate și selectate pentru a intra în concurs.

Comisia formată din specialiști în domeniu va puncta de la costume până la recuzită sau vorbirea scenică.

Concursul se adresează trupelor de teatru de la clasa 0 până la ultimul an de liceu. Fiecare secțiune – primar, gimnazial și liceal – va fi premiată. Este vorba despre  premii pentru cel mai bun spectacol, cel mai bun actor, cea mai buna actriță alături de marele trofeu.

La fiecare categorie vor exista trei premii, plus mențiuni sau premii speciale, în cazul în care juriul va considera de cuviință.

Juriul va fi selectat de către organizatori și va avea în componența sa persoane abilitate din domeniul teatral și artistic.

Coordonatorul concuruslui este regizorul Aliona Gîtlan iar ideea de organziare a venit din partea conducerii instituției de cultură din Pașcani, dat fiind rezultatele și spectacolele avute de trupele de teatru din Pașcani.

 

Regulament Festival Rampa Teatrala Editia 2017 by Dana Ursuleasa on Scribd

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

Săraca Deltă bogată, paradoxul neştiut de dincolo de frumuseţe. De la traiul de pe o zi pe alta, la încălcarea legii: “În cărţi e...

Ne mândrim cu delta, bucata noastră de ţară inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru noi, tărâmul dintre...

Din bucătăriile virtuale, la tribunal. Jamila și Laura Laurențiu se luptă în instanță pentru eclerul la tavă

“Eclerul la tavă” este disputat în justiție de Jamila și Laura Laurențiu, ambele urmărite pentru rețetele pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI