22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Festival de teatru la Pașcani. Șase trupe s-au înscris în competiție

Festival de teatru la Pașcani. Șase trupe s-au înscris în competiție

Festival de teatru la Pașcani. În acest sfârșit de săptămână va avea loc prima ediție a Festivalului de teatru “Rampa teatrală”. Evenimentul este dedicat elevilor talentați care fac parte din trupe de teatru ale școlilor sau particulare din Municipiul Pașcani. La final se vor premia – actorii și actrițele, dar și cel mai bun spectacol.

Șase trupe de teatru din Pașcani s-au înscris la prima ediție a “Festivalului Rampa teatrală”. Sâmbătă de la ora 10:00 va avea loc deschiderea evenimentului, iar în sala de spectacole a Casei de Cultură „Mihail Sadovenu” sunt așteptați cât mai mulți susținători.

Ideea de organziare a venit din partea conducerii instituției de cultură din Pașcani, dat fiind rezultatele și spectacolele avute de trupele de teatru din Pașcani. Piesele prezentate trebuie să fie interpretate în limba română, să se încadreze între 30 și 60 de minute. Fiecare secțiune – primar, gimnaziu și liceal – va fi premiată pentru cel mai bun spectacol, actor și actriță.

La fiecare categorie vor exista trei premii, plus mențiuni sau premii speciale, în cazul în care juriul va considera de cuviință.  Juriul va fi selectat de către organizatori și va avea în componența sa persoane abilitate din domeniul teatral și artistic. Deliberarea finală se va face la sfârșitul desfășurării fiecarei secțiuni, la fel și acordarea premiilor, cu toate trupele care au evoluat în secțiunea respectivă.

Regulamentul și fișa de înscriere ale festivalului se găsesc pe site-ul http://www.culturapascani.ro./

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow