15.8 C
Paşcani
marți, septembrie 27, 2022

Festival de folclor la Hălăucești. Trofeul a fost câștigat de Școala Profesională Tătăruși

- Advertisement -

Peste 350 de elevi, de la clasa a I-a si pana la a XII-a din scolile din judetul Iasi, au participat sambata, 11 mai, la festivalul concurs de folclor „La fantana dorului”. Evenimentul, ajuns la cea de-a doua editie, a avut loc la Caminul Cultural din Halaucesti.

Participantii au fost grupati in cinci sectiuni: solist vocal, dansuri populare, dansuri populare etnice, grupuri vocale si solist intrumental. Timp de cateva ore, folclorul autentic romanesc a fost la cote maxime.

Trofeul festivalului a fost castigat de elevii de la Scoala Profesionala din Tatarusi, care au impresionat juriul prin port si cantec popular.

Au evoluat pe scena, copii talentati de la mai multe scoli: Scoala Profesionala Tatarusi, Liceul Teoretic Miron Costin, Scoala Gimnaziala Prisacani, Scoala Gimnaziala Motca, Cristesti, Harmanesti, Mogosesti Siret, Stolniceni Prajescu, Liceul Moldova Targu Frumos, Scoala Gimnaziala Petru Rares Hirlau, Crucea, Soci si Scoala Gimnaziala Iordache Cantacuzino Pascani.

Mentionam ca festivalul a fost organizat de Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga” Pascani, in parteneriat cu Liceul Teoretic „Bogdan Voda” si Centrul Cultural din Halaucesti si Inspectoratul Scolar Judetean Iasi. Profesorii coordonatori au fost Antonela Ema Neculaeş, Mariana Gurzun  si Aissa Ana Maria Neculaeş.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, la Stolniceni Prăjescu

Caravana Institutului Regional de Oncologie din Iași pentru testări...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow