25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Festival de datini şi obiceiuri. Vezi unde şi când va avea loc

Doar câteva zile ne mai despart de intrarea într-un nou an, iar din strămoşi încă se mai păstrează datinile şi obiceiurile de iarnă, parada mascaţilor pe străzi şi urăturile copiilor. Primul oraş care va da startul spectacolului este Târgul Frumos, după care distracţia se va muta în comune.

O nouă ediţie a Festivalului „Cerbul – moştenire din străbuni” va avea loc mâine în Târgu Frumos. Zeci de alaiuri de mascaţi, cerbi şi urşi vor defila începând cu ora 11.00 pe străzile din oraş. O oră mai târziu formaţiile vor oferi un adevărat spectacol de datini şi obiceiuri pe scena de pe Esplanada din centrul localităţii.

Şi oraşul Hîrlău se pregăteşte să primească urătorii. Administraţia locală organizează pe 3 ianuarie Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă la care sunt aşteptate să participe formaţii din comunele învecinate. Spectacolul va avea loc în centrul oraşului şi va ţine toată ziua.

La sfârşitul zilei, juriul format din specialişti va desemna câştigătorii. Cele mai bune formaţii vor primi diplome şi premii în bani din partea Consiliului Local Hârlău.

În ajun de an nou sute de locuitori din Mirosloveşti sunt aşteptaţi să petreacă în faţa Primăriei la o nouă ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri de iarnă. Începând cu ora 10.00 pe scena din faţa Primăriei vor urca formaţii de urători şi colindători locali, dar şi grupuri din Tătăruşi, Mădârjac, Drăguşeni sau Timişeşti.

Tot pe 31 decembrie va avea loc la Heleşteni o nouă ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri. Evenimentul va avea loc în faţa Primăriei începând cu ora 13.00.

Menţionăm că festival de datini şi obiceiuri de iarnă va avea loc şi în Paşcani. Iubitorii de tradiţii sunt aşteptaţi vineri dimineaţă să vadă zeci de formaţii din municipiu şi comunele învecinate care vin să îi ure pe păşcăneni.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow