16.9 C
Paşcani
joi, octombrie 6, 2022
Array

Festival de datini şi obiceiuri la români sâmbătă, la Casa de Cultură din Paşcani

- Advertisement -

Dacă vreţi să vedeţi cum se joacă Ursul, Capra, Malanca sau Struţul sunteţi aşteptaţi sâmbătă dimineaţă în centrul Pașcaniului pentru a participa la o nouă ediţie a festivalului de datini şi obiceiuri la români, varianta prichindeilor. Intrarea este liberă şi sunt aşteptaţi cât mai mulţi susţinători mai ales că participanţii sunt din regiunea Moldovei.

datini la romani

Festivalul de datini şi obiceiuri pentru prichindeii de la grădiniţe şi clasele primare organizat de Liceul Teoretic „Miron Costin” din Paşcani a ajuns în acest an la cea de-a VI a ediţie şi va avea loc sâmbătă, 12 decembrie, în sala de spectacole de la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” din oraş, începând cu ora 9.00. La această ediţie şi-au anunţat prezenţa sute de copii din judeţele Botoşani, Iaşi, Bistriţa Năsăud.

Chiar dacă până în prezent sunt înscrişi peste 300 de participanţi, doritorii mai au două zile la dispoziţie pentru a participa la Festivalul concurs.

Tot în cadrul acestui eveniment au fost primite spre expunere şi jurizare aproape 200 de lucrări la secţiunea abilităţi practice. Ele vor fi expuse în holul instituţiei de cultură până spre jumătatea lunii ianuarie 2016.

Particpnatii vor primi diplome pe lângă colacii şi fructele dăruite de sponsorii evenimentului. Competiţia va începe sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 9.00. Intrarea este liberă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow