More

  Festival de datini şi obiceiuri la români sâmbătă, la Casa de Cultură din Paşcani

  Array

  Dacă vreţi să vedeţi cum se joacă Ursul, Capra, Malanca sau Struţul sunteţi aşteptaţi sâmbătă dimineaţă în centrul Pașcaniului pentru a participa la o nouă ediţie a festivalului de datini şi obiceiuri la români, varianta prichindeilor. Intrarea este liberă şi sunt aşteptaţi cât mai mulţi susţinători mai ales că participanţii sunt din regiunea Moldovei.

  datini la romani

  Festivalul de datini şi obiceiuri pentru prichindeii de la grădiniţe şi clasele primare organizat de Liceul Teoretic „Miron Costin” din Paşcani a ajuns în acest an la cea de-a VI a ediţie şi va avea loc sâmbătă, 12 decembrie, în sala de spectacole de la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” din oraş, începând cu ora 9.00. La această ediţie şi-au anunţat prezenţa sute de copii din judeţele Botoşani, Iaşi, Bistriţa Năsăud.

  Chiar dacă până în prezent sunt înscrişi peste 300 de participanţi, doritorii mai au două zile la dispoziţie pentru a participa la Festivalul concurs.

  Tot în cadrul acestui eveniment au fost primite spre expunere şi jurizare aproape 200 de lucrări la secţiunea abilităţi practice. Ele vor fi expuse în holul instituţiei de cultură până spre jumătatea lunii ianuarie 2016.

  Particpnatii vor primi diplome pe lângă colacii şi fructele dăruite de sponsorii evenimentului. Competiţia va începe sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 9.00. Intrarea este liberă.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI