More

  Festival de datini si obiceiuri de iarna de la Miroslovesti. Sute de oameni s-au adunat in centrul comunei – VIDEO

  Array

  In aceasta dimineata, 31 decembrie 2012, cand Anul Nou bate la usa, comuna Miroslovesti a imbracat straie de sarbatoare. Centrul comunei a gazduit o noua editie a “Festivalului de datini si obiceiuri de iarna”, iar ulitele au rasunat la venirea cetelor de uratori. Inca de la orele 10:00 alaiurile traditionale, precum “Capra”, “Ursul”, “Cerbul” si “Irozii” au poposit la casa primarului, Ionut Gospodaru, iar mai apoi au plecat spre scena special amenajata din fata Primariei.

  Frumusetea jocurilor ritualice a fost redata si de cetele invitate. Au participat formatii din comuna Cucuteni, Ciohorani, Raucesti, Forasti, Miroslovesti, Dolhestii Mici, Oglinzi si Timisesti. In doar cateva minute de la ora de incepere, sute de oameni s-au adunat pentru a vedea cele mai frumoase traditii de iarna. Cu greu se poate descrie frumusetea jocurile ritualice si uraturile rostite de flacaii imbracati care mai de care in costumele mostenite de la strabuni.

  La sfarsitul fiecarei reprezentatii, Ionut Gospodaru a inmanat celui care conducea grupul de uratori, in unele cazuri fiind chiar primarul comunei, diplome de participare si colaci.
  Mai sunt doar cateva ore pana cand uraturile se vor auzi pe la case, iar plugusorul va brazda in curti de oameni gospodari.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet