21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Festival de datini cu sute de participanți printre care Miroslovești, Heleșteni, Tătăruși și zona Hîrlău – VIDEO

Festival de datini cu sute de participanți printre care Miroslovești, Heleșteni, Tătăruși și zona Hîrlău – VIDEO 

Strada principală din Iași a răsunat de cele mai frumoase strigături, zurgălai și colinde cântate de cei aproape 500 de persoane de toate vârstele venite din toată țara și care au defilat de la Palatul Culturii până la Casa Sindicatelor, spre deliciul trecătorilor, dar mai ales al copiilor. Ei au participat la o nouă ediție a festivalului folcloric “Datini și obiceiuri de iarnă”.

20 de alaiuri din județele Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Iași, Maramureș, Suceava, Vaslui, precum și din Republica Moldova și regiunea Cernăuți – Ucraina au spus „prezent” la unul dintre cele mai frumoase Festivaluri de Datini și Obiceiuri de iarnă desfășurat în Iași.

Din cei peste 500 de participanți s-au aflat și Alaiul „Cerbul” din Heleșteni – Iași; Alaiul de obiceiuri din Miroslovești – Iași; Alaiul „Cerbul” din Pârcovaci – Hârlău, Iași; Alaiul „Cerbul” din Sticlăria – Scobinți, Iași; Colindătorii din Sticlăria – Scobinți, Iași; Alaiul „Ursul” din Bădeni – Scobinți, Alaiul „Plugușorul cu felinar” din Tătăruși – Iași.

Sâmbătă, 17 decembrie, la ora 10.00, s-a desfășurat parada pe traseul: Palatul Culturii, blv. Ștefan cel Mare și Sfânt, Piața Unirii, blv. Independenței, Piața „Mihai Eminescu”.

Spectacolul a avut loc pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iași, în aceeași zi, începând cu ora 11.00, unde au evoluat toate alaiurile invitate la festival.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow