32.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022
Array

Festival de colinde la Deleni, Hîrlău – VIDEO

Prima ediţie a Festivalului de colinde din comuna Deleni – Hîrlău a fost un succes. Colindătorii care au urcat pe scenă şi au cântat pentru public au fost elevii dar şi preoţii alături de teologi. Primarul Dumitru Prigoreanu promite că evenimentul va fi o tradiţie.

FESTIVAL COLINDE DELENI

Colinde, colinde, e vremea colindelor şi în comuna Deleni. Recent a avut loc prima ediţie a Festivalului de colinde. Pe scena Căminului Cultural au urcat grupuri de elevi şi studenţi, dar şi corul Protopopiatului din Hîrlău alături de tinerii de la ATOR. Invitaţii speciali au fost teologii de la Seminarul din Botoşani.

Deschiderea a fost făcută de primarul comunei Deleni, Dumitru Prigoreanu care a vorbit celor prezenţi despre bucuria şi mulţumirea că s-a reușit organizarea primei ediţii a Festivalului şi să nu fim indiferenţi la ce se întâmplă în jurul nostru.

Pe scenă a urcat şi protopopul Nicolae Crăciun care a vorbit despre sărbătoarea Naşterii Domnului dar şi despre cum au ajuns să fie cântate colindele.

Pe scenă au urcat şi copiii care fac parte din Ansamblul Coragheasca condus de profesorul Aurica Gâlcă. Pe lângă frumoasele colinde cântate de grup, Ansamblul a adus şi puţin din tradiţiile de Anul Nou. Astfel s-a dansat Căluţii, Capra şi Cerbul.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow