17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Fervex, retras de pe piață

fervex

Bristol-Myers Squibb, producătorul francez al Fervex, medicament folosit în tratarea gripei și a răcelii, a hotărât retragerea acestuia de pe piață. Decizia producătorului a venit după ce în componența medicamentului a fost depistată o microfloră atipică care poate provoca infecții, respectiv Enterococcus faecalis, scrie presa franceză.

De asemenea, a mai fost oprit de la comercializare și Mucomyst, un alt medicament utilizat pentru tratarea bronșitei. Autoritățile dau asigurări că medicamentele contaminate nu au ajuns la pacienți, aceasta fiind doar o măsură de precauție luată de producător.

La un control de rutină care s-a efectuat în Franța, s-au descoperit în Fervexul cu aromă de căpșuni bacterii atipice, astfel s-a decis retragerea acestuia atât din Franța, cât și din alte țări, precum Serbia și Polonia, relatează digi24.ro.

Suspiciunile vizează Fervexul cu aromă de căpșuni, însă preventiv au fost retrase și alte sortimente de pe piață.

„Din informațiile pe care le avem la ora actuală, produsele despre care este vorba nu se comercializează în România, se comercializează produse similare, iar producătorul a propus retragerea tuturor acestor produse până la verificarea lor. Bacteria respectivă nu a dat niciun fel de manifestări clinice la cei care l-au folosit, dar există riscul să apară dacă cineva ar continua tratamentul”, a precizat Vasile Cepoi, fost ministru al Sănătății.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow