-4.7 C
Paşcani
luni, ianuarie 24, 2022

Fermierii vor putea depune cererile unice de plată pentru anul 2020 începând de săptămâna viitoare

La fel ca în anii anteriori, și în acest an, fermierii din țara noastră pot depune cererile unice de plată pentru 2020 în două etape, în prima dintre ele fiind primite fără penalizări, ulterior aplicându-se penalizări în funcție de întârziere. Potrivit unui act normativ al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), data de la care este posibilă depunerea cererilor de plată pentru acest an este 2 martie.

Ordinul MADR nr. 52/2020 privind aprobarea formularului-tip al cererii de plată pentru anul 2020 a fost publicat vineri în Monitorul Oficial, iar prevederile acestuia se aplică deja de la momentul apariției.

Astfel, după cum stabilește actul normativ, cererile vor putea fi depuse de către fermieri în perioada 2 martie – 15 mai 2020, la centrele locale sau județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Potrivit ordinului MADR, cererea unică de plată “se depune la centrele județene ale APIA, pentru fermierii care solicită la plată o suprafață de peste 50 hectare teren agricol și la centrele locale ale APIA, pentru fermierii care solicită la plată o suprafață de până la 50 hectare teren agricol”.

Continuarea pe Avocatnet.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

USR Pascani, mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

C.P. Unire. Un cuvânt pe care îl amintim azi...

Cum se aplică măsurile de plafonare și compensare pentru facturi

Guvernul a publicat vineri Ordonanța de urgență prin care...

VIDEO. Laboratorul care îi pregăteste pe oameni pentru a doua viață. Ce este și cum se face crioconservarea

Crioconservarea este o zonă experimentală de cercetare în care...