Şefii Consiliului Judeţean (CJ), ai Prefecturii şi Agenţiei de Finanţare a Investiţiilor Rurale (AFIR) au organizat ieri o conferinţă în care s-au lăudat, ca pe timpul comunismului, cu realizările lor măreţe. Tema discuţiei a fost: ”Implementarea proiectelor de utilitate publică finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2020”. 

La întâlnirea de la Prefectură au fost prezenţi  directorul general al AFIR România, Adrian Chesnoiu, prefectul Marian Şerbescu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa. „Sper să absorbim cât mai mulţi bani europeni, noi prin PNDR în judeţul Iaşi am atras până în prezent 600 milioane de euro. Sper să ajungem pe primul loc pe ţară la fonduri europene, deoarece acestea vin să completeze investiţiile cu finanţare de la stat”, a ţinut să se laude Popa. Prefectul a avut o poziţie mai nuanţată şi a subliniat doar faptul că banii europeni au costul cel mai redus. „AFIR este şansa satului românesc. Ştim foarte bine că mediul rural are nevoie de investiţii, iar acestea se fac pe două căi, PNDR (finanţare europeană) şi PNDL (finaţare de la stat). Banii de la Uniunea Europeană sunt cei mai ieftini bani şi trebuie să-i primim. Cea mai grea etapă într-un proiect este însă implementarea”, a precizat Marian Şerbescu.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider