-3.1 C
Paşcani
duminică, februarie 5, 2023

Fermierii din Stolniceni-Prăjescu, discuții pe tema asocierii în cooperative agricole pentru a accesa mai ușor fonduri europene

Ghidați de premisa, „Unde-s mulți, puterea de vânzare crește”, fermierii din Stolniceni-Prăjescu, dar și din comunele împrejurate s-au adunat în cursul zilei de duminică, 4 iulie, pentru a discuta despre posibilitatea asocierii  în cooperative agricole. Printre beneficiile evidente se numără un profit mai bun și accesarea mai ușoară de fonduri europene. În acest sens, un model a fost Cooperativa Agricolă Lunca Someşul Mic din Cluj-Napoca, locație unde s-au deplasat mai mulți agricultori din comuna Stolniceni-Prăjescu.

La Căminul Cultural din vale a satului Brătești din Stolniceni-Prăjescu au fost prezenți viceprimarul comunei, Nechita Căprian, Eduard Elefteriu, consilier Direcția Pentru Agricultură Județeană Iași, deputatul Silviu Feodor președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România, un reprezentant al centrului alimentar ”Roade și Merinde” din Iași, dar și producători locali.

Menționăm că întâlnirea a avut un scop informativ și a vizat, în special, inițierea unor prime discuții privind accesarea Fondurilor Europene.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow