18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023

Fermierii din județ au scos utilajele în stradă! Agricultorii protestează pentru că nu au primit despăgubirile de secetă. Traseul complet al manifestației VIDEO

Astăzi, 07.04.2021, începând cu ora 14:00, Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice ”GRÂNARII”-”DĂ-TE PE BRAZDĂ” IAȘI au organizat un marș cu utilaje agricole în Municipiile Iași, Vaslui și Botoșani.

Fiermierii au scos în stradă circa 200 de utilaje agricole. Plecarea a fost de la Antibiotice Iași. Sunt fermieri din Vlădeni, Ruginoasa, Costești, Bălţaţi, Şipote, Plugari.

Slogane: „Dă-te și tu pe brazdă domnule ministru”, „Fără pâine = Fără mâine”, „Fără ură în Agricultură”, „Cultivați bunul simț”, „Viitor de agricultor”.

Fermierii ieșeni au mobilizat circa 200 de tractoare la protes

La această oră, circa 200 de tractoare sunt adunate aproape de intrarea în Iași, dinspre Valea Lupului (nord-vestul orașului). Începând cu ora 14, tractoarele se vor deplasa pe traseul: Bd. Păcurari – Bd. Independenței, str. Anastasie Panu, astfel încât, în jurul orei 15 vor fi în fața sediului Prefecturii.

Tractoarele vor staționa la Prefectură cinci minute, cât timp liderii ACCPT Iași, organizatorii protestului, vor depune documentul cu revendicări la registratura instituției. Traseul de întoarcere va fi prin Splai Bahlui – Canta.

Un protest similar se desfășoară și la Botoșani. ACCPT Iași a solicitat aprobare de protest cu tractoare și la Vaslui, însă nu a primit aprobările necesare.

Continuarea pe BZI

sursa foto BZI

Alte articole