2.4 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Fermierii din comunele din preajma Pascaniului, de vorba cu reprezentantii Camerei Agricole Iasi

Ȋn perioada 2 februarie-13 februarie 2015, consilierii Camerei Agricole Judetene Iasi s-au deplasat in 9 comune din apropierea municipiului Pascani, pentru a se intâlni cu fermierii din aceste localităţi şi de a purta discuţii privind măsurile de finanţare din PNDR 2014-2020.

Seria întâlnirilor, a debutat în comuna Moţca, urmând apoi Valea Seacă, Mirosloveşti; Lespezi, Stolniceni Prăjescu ; Tătăruşi ; Mogoşeşti Siret; Cristeşti şi Ruginoasa .

La aceste intâlniri au participat aproximativ 200 de fermieri din mediul rural interesate de posibilităţile de accesare a finanţările PNDR din perioada următoare . Alte aspecte de consilierii Camerei Agricole Judeţene Iaşi , au fost legate de necesitatea de înfiinţare de structuri asociative pe domeniul agricol cu accent pe înfiinţarea de cooperative agricole şi de obligaţie a fermierilor privind respectarea normelor de ecocondiţionalitate.

Agricultorii prezenţi la aceste întâlniri au ridicat diverse probleme cu care se confruntă, consilierii Camerei Agricole Judeţene oferindu-le răspunsurile la aceste probleme sau solicitând oferirea acestor răspunsuri de către reprezentanţii administraţiei locale.

Deasemenea fermierii s-au arătat interesaţi de o mai strânsă legătură cu această instituţie solicitând noi teme de discuţie pentru întâlnirile viitoare, astfel au solicitat o întâlnire pe tema ,, Taxe şi impozite ce trebuie plătite de agricultori “

Ȋn perioada următoare se doreşte organizarea de întâlniri cu fermierii din alte localităţi din apropierea municipiului Paşcani, astfel încât să existe un număr cât mai mare de agricultori care să fie informaţi despre finanţările din PNDR 2014-2020 .

Camera Agricola IASI

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow