22.7 C
Paşcani
vineri, mai 20, 2022
Array

Fericiții de la ANL. Își pot cumpăra locuințele în rate

Vesti bune pentru pascaneni. Cele aproape 200 de locuinte ANL pot fi cumparate in rate, conform unei legi aprobate de Guvern in cursul zilei de ieri. Preturile pentru apartamente si garsoniere urmeaza sa fie stabilite in zilele viitoare.

192 de locuinte ANL pot fi cumparate de chiriasi, din cele 194 pe care autoritatile locale pascanene le au in administrare. Guvernul a dat ieri o ordonanta prin care imobilele pot fi vandute celor care doresc sa fie proprietari. Tinerii pot achizitiona apartamentul sau garsoniera fie printr-un credit bancar contractat cu garantia statului, fie cu plata in rate lunare. Insa, ei trebuie sa dea un avans inainte, de cel putin 15 % din valoarea de vanzare.

In contract este prevazut si ca persoana care cumpără locuinţa se obligă să achite ratele lunare la scadenţă, iar pentru neachitarea la termen a obligaţiilor de plată, va datora majorări de întârziere. În cazul neachitării a trei rate consecutive, actul va fi considerat reziliat de drept, fără nicio altă formalitate. In acest caz, titularul este decăzut din dreptul de a solicita restituirea sumelor achitate, acestea constituindu-se în venituri la ANL.

Pascanenii sunt multumiti de noua lege, chiar daca anul trecut, pretul locuintelor construite din fonduri guvernamentale era de 326 euro/mp cu TVA.

O lege similara a fost data in 1994, care a fost anulata dupa ceva timp. Doi pascaneni si-au cumparat in acea perioada apartamente, iar unul dintre el a costat aproape cinci sute de miloane de lei vechi. Sunt singure locuinte ANL care au fost achizitionate, iar restul sunt luate in chirie.

Reamintim ca primul contract care se incheie pe o perioada de cinci ani de zile prevede o chirie cuprinsa intre 100 si 150 lei pe luna, ia prelungirea lor se face doar pe 12 luni. Din acel moment, suma creste pana la 480 lei pe luna, in functie de anumite criterii.

Mentionam ca locuintele ANL sunt proprietatea privata a statului, date in administrarea Consiliului Local din Pascani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow