33 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

„Fenomenalii” vă invită la teatru, înainte de minivacanţa de 1 Mai

fenomenalii pasani

Pascanenii, de la mic la mare, sunt asteptati la Clubul Copiilor pentru a vedea piesa de teatru „Pe drumurile Lumii” pusa in scena de trupa „Fenomenalii”. Povestea, ce a fost premiata la inceputul acestei luni, in cadrul unui concurs national de creatie literara, prezinta un moment cultural deosebit, menit să readucă în actualitate spiritul de poveste atât de îndrăgit în copilărie, cu un mesaj moral pe măsură.

Asadar, marti, 30 aprilie, incepand cu ora 17.30, in sala de spectacole din cadrul Clubului Copiilor, pascanenii pot urmari singura trupa de teatru din Pascani si una din cele mai premiate la concursurile de profil. Elevii actori coordonati de profesorul Elena Dascalita s-au pregatit intens in ultimele zile pentru un spectacol de exceptie.

Povestea, scrisa de pascaneanca Ana Maria Rosca a fost premiata in cadrul concursului National „Ion Creanga” de creatie literara, ce a fost organizat la Iasi, de catre Muzeul Literaturii Romane in colaborare cu Uniunea Scriitorilor – filiala Iasi. În urma unei admiteri, Ana-Maria Roșca urmează cursurile de scriere creativă ale Școlii de Bune Maniere Literare, organizate de către Muzeul Literaturii Române Iași și susținute de către Emil Brumaru, poet și Oltița Cîntec, critic și doctor în teatru. Așadar, activitatea literară și dramatică a pășcănencei continuă în vederea unei publicări al unui volum de poezii și, mai târziu, al unuia de proză.

Mentionam ca trupa de teatru „Fenomenalii” a fost infiintata in anul 2005 de catre profesorul Elena Dascalita, fiind in continuare sub coordonare ei. Ana Maria Rosca, fosta membra a trupei „Fenomenalii” de la Liceul Teoretic Miron Costin este acum studentă la Facultatea de Litere de la Universitatea Al. I. Cuza din Iasi. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow