15.8 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

Femierii sunt avertizaţi să nu ardă miriştile. Ei pot ramane fara o parte consistenta din subventii.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) le transmite fermierilor că au obligaţia de a respecta bunele condiţii agricole şi de mediu, conform cărora nu este permisă arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil, şi nici a vegetaţiei uscate pe pajiştile permanente.

Agricultorii care utilizează teren arabil (inclusiv pajişti temporare) nu trebuie să ardă miriştile şi/sau resturile vegetale rezultate după recoltarea culturilor, inclusiv miriştile sau iarba rămasă după cosirea pajiştilor temporare. Celor care nu respectă această condiţie li se vor aplica reduceri la suma totală de plată, indiferent de suprafaţa arsă. Totodată, agricultorii care utilizează pajişti permanente nu trebuie să ardă vegetaţia, inclusiv iarba rămasă după cositul pajiştilor.

„Precizăm că APIA a încheiat cu Garda Naţională de Mediu şi cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă un protocol de colaborare privind acţiunile de monitorizare a modului de respectare de către fermieri a bunelor condiţii agricole şi de mediu referitoare la arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil şi la arderea pajiştilor permanente. Se urmăreşte, prin acţiuni comune, reducerea cazurilor de ardere a miriştilor şi a vegetaţiei, prin sancţionarea celor care încalcă aceste dispoziţii, de către toate cele trei instituţii semnatare ale protocolului”, se arată într-un comunicat remis de APIA Iaşi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow