More

  Femeie in soc, dupa ce a fost intepata de o albina

  Array

  Panica pentru o femeie dintr-o comuna de langa Pascani. In aceasta dupa-amiaza, localnica a intrat in soc dupa ce a fost intepata de o albina. Un echipaj de prim ajutor a fost solicitat de urgenta la domiciliul victimei.

  Atentie la albine si viespii. O femeie de 33 ani din Valea Seaca a fost adusa astazi la Spitalul Municipal de Urgenta, cu un echipaj SMURD, dupa ce a fost intepata in mana de o albina. Localnica a inceput sa respire din ce in ce mai greu, iar bratul i s-a umflat.

  Dupa ce personalul medical i-a acordat primul ajutor, femeia a ramas sub supravegherea doctorilor.
  Intepaturile de albine sunt fie dureroase, fie potential mortale, in functie de reactia pe care victima o are la veninul insectei.

  Daca v-a intepat o albina, trebuie sa scoateti de urgenta acul insectei. Apoi, plaga trebuie spalata cu apa oxigenata sau cu spirt. In cazul unei dureri puternice, se poate administra un analgezic pe cale orala. Persoanele care sunt alergice la veninul lor, trebuie sa sune imediat la urgente.

  Puteti evita aceste situatii, daca tineti cont de cateva aspecte atunci cand iesiti din casa sau mergeti in spatii verzi.

  Ca sa nu atrageti albinele nu purtati un parfum cand iesiti in natura, nu beti bauturi dulci in afara casei, evitati sa purtati haine in culori stralucitoare, pastrati mancarea bine acoperita cand mergeti la picnic si evitati zonele cu flori.

  Mentionam ca anul trecut un barbat din Miroslovesti a ajuns in stare grava la spital, dupa ce a fost atacat de un roi de albine.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Domnule ministru Cătălin Drulă, vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dvs. pentru construcția autostrăzii Iași-Tg.Mureș și sursele de finanțare

  Devine din ce în ce mai clar că, la Ministerul Transporturilor, amânați “la nesfârșit” desemnarea câștigătorului pentru proiectarea autostrăzii Ungheni-Iași-Tg.Neamț, ieșind astfel (în mod...

  Bugetul pentru anul 2021: responsabil, cu sume record pentru investitii

  Majoritatea de dreapta din Parlamentul României a votat marți 2 martie, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021. Principiile de...

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI