27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Femeie în comă, după ce a fost lăsată să moară de sete. Nu a băut apă cinci zile

O femeie în vârstă de 83 de ani, din Iaşi, care locuia singură şi era imobilizată la pat, a ajuns în comă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“ după ce a fost lăsată efectiv să moară de sete.

Aceasta se află internată în Clinica de Nefrologie în stare foarte gravă încă de sâmbătă, 14 ianuarie, medicii precizând că prognosticul este unul rezervat. În urma ana­lizelor efectuate, medicii aproximează că femeia ar fi stat cinci zile fără să poată să bea apă, deficitul de apă din organism fiind de 3 litri.

Femeia era imobilizată la pat pe fondul mai multor afecţiuni de care suferă, probleme neurologice pe fondul unui accident vascular cerebral pe care l-a suferit, dar şi modificări osteo-articulare, afecţiuni care o ţintuiau la pat. „În condiţiile acestei imobilizări, de­ducem că nu a avut un suport minim din partea niciunui membru al familiei. Femeia a fost internată cu deshidratare severă, am calculat la acel moment şi avea un deficit de apă de aproximativ trei litri. De atunci şi până în prezent a fost perfuzată în fiecare zi şi am reuşit să corectăm parţial aceste dezechilibre. Este şi neobişnuit ca în această perioadă a anului să primim pacienţi cu deshidratare severă, ceea ce înseamnă că nu a avut deloc acces la apă, lucru care a dus la modificări electrolitice importante şi la o accentuare a stării de comă. Din păcate, starea generală nu va putea fi ameliorată foarte mult, având în vedere că a ajuns târziu la noi“, a explicat dr. Ionuţ Nistor, medic specialist nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale. Reprezentanţii spitalului susţin că, până în acest moment, nu au fost contactaţi de copiii acesteia sau de alte rude, singura persoană care s-a interesat fiind persoana care a solicitat şi intervenţia unui echipaj medical la domiciliul femeii.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow