2.4 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Femeie din Targu-Frumos, despagubita de primarie pentru ca a fost muscata de caini vagabonzi

Se numeste Cucu Maria si este din Targu Frumos • Instanta a dispus ca femeia sa primeasca despagubiri in valoare de 3.000 lei, pentru ca a fost muscata de un caine

Este singura femeie din judetul Iasi care a avut curajul sa lupte cu sistemul pentru dreptate, dupa ce a fost muscata de un caine vagabond. Cazul Mariei Cucu, din Targu Frumos, este unic, femeia fiind singura care a fost despagubita de primarie pentru ca a fost muscata de un maidanez in plina zi pe strazile orasului. Se intampla pe data de 24 mai 2008, cand femeia se deplasa spre casa pe o strada din Targu Frumos si a fost muscata de un caine vagabond de gamba piciorului stang. In urma acestei muscaturi, aceasta a obtinut un certificat medico-legal in care erau trecute 9 zile de ingrijiri medicale. Cu acest certificat s-a dus la primarul din Targu Frumos, la acea vreme Gheorghe Tataru, si i-a cerut despagubiri. „Primarul m-a primit in audienta, dar nu m-a luat deloc in serios. I-am spus sa faca ceva cu cainii de pe strada, dar pe o ureche i-a intrat si pe alta i-a iesit. I-am spus atunci ca ma voi adresa justitiei si voi obtine despagubiri si nu m-a crezut”, a spus Maria Cucu.

Femeia s-a adresat intai Judecatoriei de la Pascani, unde a obtinut despagubiri de 3.000 lei. Sentinta a ramas insa definitiva la Tribunalul Iasi. Judecatorii au precizat ca in acest caz, raspunderea civila ii apartiConsiliului Local Targu Frumos, care avea obligatia de a infiinta adaposturi pentru cainii vagabonzi si a asigura personal cu atributii in capturarea animalelor.

„Cu privire la daunele morale solicitate in cuantum de 3.000 de lei, instanta apreciaza ca fata de durerile fizice suferite, temerea ulterioara permanenta, provocata reclamantei ca urmare a prezentei cainilor comunitari pe strazile orasului, cererea de despagubire in acest sens este intemeiata”, se arata in sentinta judecatoreasca.

Sursa BZI

Alte articole

Zilele Școlii Speciale Pașcani – spectacol de Sfântul Nicolae

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani a îmbrăcat straie...

Corala Protopopiatului Pașcani colindă la Târgu Frumos și Pașcani

Corala „Învierea" a Protopopiatului Pașcani începe seria de manifestări...

Detalierea ingredientelor din meniurile restaurantelor, amânată până la data de 15 martie 2023

Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până...

VIVA MAGENTA, culoarea anului 2023

Culoarea anului 2023 este Viva Magenta! Institutul Pantone a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow