0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Feriţi-vă de câinii de pe stradă! Primăria Paşcani nu este în stare să îi prindă

Feriţi-vă de câinii de pe stradă! Primăria Paşcani nu este în stare să îi prindă. Aşteaptă şi acum un aviz de la Poliţie pentru ca muncitorii de la Serviciul de Gospodărie Comunală să poată folosi arma cu trachilizante. Până una altă, din nou, maidanezii atacă. De această dată, o femeie a căzut victimă. Ajutor a venit din partea unui şofer.

O păşcăneancă a trecut prin clipe groaznice după ce a ieşit din tura de noapte de la serviciu. Cinci câini au înconjurat-o şi au dat să o sfâşie, dar a fost salvată de un şofer care a început să claxoneze insistent, speriind fiarele. Lidia Atudorei a trimis pe adresa redacţiei ziaruldeiasi un mesaj cu ceea ce i s-a întâmplat:

„Locuiesc în Paşcani şi nu ştiu cui să mă adresez pentru o veche problemă care persistă pe străzile noastre. Sâmbătă dimineaţă, după ora 7, când ieşisem după o tură de noapte, mergeam spre casă. Lângă şcoala din faţa somptuoasei noastre primării există nişte „ruine” ale unei fostei clădiri. Fiind sâmbătă, nu erau prea mulţi oameni la acea oră. Ştim cu toţii, locuitorii acestui oraş, că în zona aceea stau foarte mulţi câini noaptea şi sunt unele persoane care dimineaţa le duc mâncare. Dar sâmbătă am fost atacată de 5 câini, am fost luată prin surprindere. Am ieşit pe carosabil şi am avut parte de un om bun, cu o maşină neagră, care i-a claxonat şi a reuşit să-i îndepărteze de mine.
Altfel… vă daţi seama că m-aş fi ales cu răni însemnate, că am văzut doar colţi în faţa ochilor… Ce facem? Aşteptăm victime? Iubesc şi eu animalele, dar aici e vorba de siguranţa noastră, a oamenilor.
Vine iarna şi aceşti câini se comportă precum animalele sălbatice, atacă în haite! Cred că este important că locaţia este în apropierea unei şcoli. Sper că scriindu-vă, vor auzi cei ce sunt în măsură să facă ceva cu aceşti câini. Va mulţumesc” sursa ziaruldeiasi.ro

Mesajul a ajuns şi la administraţia din Paşcani care spune că nu poate face nimic, deocamdată, pentru că încă aşteaptă un aviz de la Poliţie pentru ca arma achiziţionată în vederea împuşcării cu trachilizante a câinilor comunitari să fie folosită. Această problema persita de câteva luni de zile, mai ales că serviciul a fost preluat de la Societatea de Salubritate din Paşcani de Serviciul de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Municipiului.

Amintim că în urmă cu câteva zile, un alt caz a fost adus în atenţia publicului, de către medicii de la Spitalul Municipal după ce un cetăţean a fost muşcat de maidanezi, victima ajungând la o clinică din Iaşi pentru vaccin.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow