More

  Femeie amendată pentru consum de alcool

  Array

  Consumul de alcool este interzis în spații publice, care nu sunt special amenajate, motiv pentru care legea pedepsește pe cei care nu respectă aceste prevederi, fiind vorba nu doar de generarea unui comportament greșit care-i poate afecta pe cei din jur, ci și de un exemplu negativ în comunitate.
  Este și cazul unei femei de 41 de ani din Hîrlău, Maria Balan, care a fost amendată ieri dimineață de polițiști cu 100 de lei, fiind prinsă în piața agroalimentară din localitate, consumând alcool.

  În cadrul acțiunii de ieri de la Hîrlău, desfășurată în special în zona târgului săptămânal au fost aplicate 16 amenzi, în valoare de peste 1500 de lei, fiind verificați și 12 agenți economici, pentru prevenirea comerțului ilicit.

  Cele mai multe contravențiuni însă au fost pe linie rutieră, un exemplu dat de polițiști fiind cel al unui bărbat de 65 ani, din comuna Scobinţi, care a fost amendat cu 210 lei pe raza localităţii Deleni, deoarece conducea un autoturism fără a purta centura de siguranţă.
  Conform unui studiu, bărbații utilizează centurile de siguranță mai puțin decât femeile, cu o marjă de aproximativ 10 la sută. Precizăm că deși contravaloarea amenzilor pentru nepurtarea acestui accesoriu de siguranță s-a mărit odată cu creșterea punctului de amendă, iar multe din efectele devastatoare ale accidentelor pot fi prevenite prin utilizarea ei, mulți dintre șoferii din țara noastră încă preferă să fie amendați decât să respecte această măsură minimă prin care viața lor poate fi salvată, în cazul unui accident.

  Ce părere ai?

  Articolul precedentAnunţ de pierdere
  Articolul următorAnunț de pierdere

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI