More

  Femeie amendată pentru consum de alcool

  Array

  Consumul de alcool este interzis în spații publice, care nu sunt special amenajate, motiv pentru care legea pedepsește pe cei care nu respectă aceste prevederi, fiind vorba nu doar de generarea unui comportament greșit care-i poate afecta pe cei din jur, ci și de un exemplu negativ în comunitate.
  Este și cazul unei femei de 41 de ani din Hîrlău, Maria Balan, care a fost amendată ieri dimineață de polițiști cu 100 de lei, fiind prinsă în piața agroalimentară din localitate, consumând alcool.

  În cadrul acțiunii de ieri de la Hîrlău, desfășurată în special în zona târgului săptămânal au fost aplicate 16 amenzi, în valoare de peste 1500 de lei, fiind verificați și 12 agenți economici, pentru prevenirea comerțului ilicit.

  Cele mai multe contravențiuni însă au fost pe linie rutieră, un exemplu dat de polițiști fiind cel al unui bărbat de 65 ani, din comuna Scobinţi, care a fost amendat cu 210 lei pe raza localităţii Deleni, deoarece conducea un autoturism fără a purta centura de siguranţă.
  Conform unui studiu, bărbații utilizează centurile de siguranță mai puțin decât femeile, cu o marjă de aproximativ 10 la sută. Precizăm că deși contravaloarea amenzilor pentru nepurtarea acestui accesoriu de siguranță s-a mărit odată cu creșterea punctului de amendă, iar multe din efectele devastatoare ale accidentelor pot fi prevenite prin utilizarea ei, mulți dintre șoferii din țara noastră încă preferă să fie amendați decât să respecte această măsură minimă prin care viața lor poate fi salvată, în cazul unui accident.

  Ce părere ai?

  Articolul precedentAnunţ de pierdere
  Articolul următorAnunț de pierdere

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet